Yatağınızın üzerine karbonat dökün etkisini anında görün! Keşke daha önce deneseydim diyeceğiniz pratik tarif

Yatağınızın üzerine karbonat dökün etkisini anında görün! Keşke daha önce deneseydim diyeceğiniz pratik tarif

Evi temizlerken genellikle yatağımızı da temizlemeyi unuturuz veya atlarız. Halbuki günümüzün neredeyse en az 8 saatini yatağımızda geçiririz. İşte yatağınızı nasıl temizlemeniz gerektiğiniz bu haberimizde paylaştık...

Evinizdeki temiz tutulması gereken her şey arasında, yatağınızın bu listede olmadığını tahmin ediyoruz. Ancak tüm hayatınızın yaklaşık üçte birini geçirdiğiniz yeri periyodik olarak derinlemesine temizlemelisiniz. Yatağınız çok fazla tere, salyaya, dökülen deri pullarına, saç ve cilt yağına, vücut sıvılarına, alerjenlere, toz akarlarına ve evcil hayvan kepeğine maruz kalır. Çarşaflarınızı düzenli olarak yıkadığınız gibi, yatağınızı da temizlemek iyi bir fikirdir. Haberimizin ayrıntılarında paylaşacağımız bu kolay temizlenen formülü, yatağınızı ferahlatmanın yanı sıra daha iyi bir gece uykusu sağlar.

YATAĞINIZIN ÜZERİNE KARBONAT DÖKÜN ETKİSİNİ ANINDA GÖRÜN! KEŞKE DAHA ÖNCE DENESEYDİM DİYECEĞİNİZ PRATİK TARİF

Sert kimyasallara veya pahalı karışımlara gerek yok. Tek ihtiyacınız olan, yatağınızı temizlemek için bir paket karbonat. Hatta uçucu yağların kokularından hoşlanıyorsanız 10-15 damla uçucu yağ kullanabilirsiniz.

YATAĞINIZI TEMİZLEMEK İÇİN NEYE İHTİYACINIZ VAR?

  • 1 paket karbonat
  • 10-15 damla uçucu yağ
  • Elektrikli süpürge

yataga-karbonat-dokmek.webp

YATAĞINIZI NASIL TEMİZLERSİNİZ?

  1. Başlamadan önce, yatak ömrünü uzatmak ve sarkmayı önlemek için her altı ayda bir akıllıca olan yatağı çevirin veya döndürün. Yatağınızın üzerinde temizliğe başlamadan önce çarşaf, alez ve nevresim takımlarını alıp çamaşır makinesinde yıkayın.
  2. Yatağınızın üzerini elektrik süpürgesi ile iyice süpürün.
  3. Daha sonra bir elek kullanarak 1 paket karbonatı (istenirse, 10-15 damla esans yağı ekleyebilirsiniz) tüm yatağa eşit olarak dağıtn. Bir saat tercihen gün boyunca bu şekilde bekletin. Daha sonra süpürgeyle süpürün.
  4. Lavanta, papatya, sandal ağacı ve ylang ylang uçucu yağları harika bir şekilde sakinleştirici olabilecek yatıştırıcı kokulardır. Ve uçucu yağlar doğal olarak antibakteriyeldir.
  5. Karışım, yatağınızı tazelemenin yanı sıra nemi uzaklaştırırken kiri ve kalıntıları kaldırmaya yardımcı olur. Ve yatağınızı iyi bir şekilde süpürmek, gizlenen toz akarlarını emer ve bu da herkesin daha kolay uyumasını sağlar. Temiz çarşaflarınızı ve nevresim takımlarınızı serin şimdi ciddi harika bir uykuya hazırsınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN