Yaz Aylarında İstenmeyen ve Rahatsız Edici Güneş Lekelerini Etkili Bir Şekilde Giderecek 6 Çözüm

Yaz Aylarında İstenmeyen ve Rahatsız Edici Güneş Lekelerini Etkili Bir Şekilde Giderecek 6 Çözüm

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte, kendinizi güneşe maruz bırakmak sadece bir seçim değil, neredeyse kaçınılmaz bir durumdur. Bazen, çok fazla güneşin sonuçları, özellikle güneş lentigoları veya lekeleri olarak ortaya çıkmaya başladığında, tatsız olabilir.. Bunlar düzensiz bir şekilde meydana geldikleri ve yüzde oluşan can sıkıcı lekelerdir.

Ayrıca renkleri eladan kırmızımsı ve koyu kahverengiye kadar değişebilir. Boyutlar ise birkaç milimetreden birkaç santimetreye kadar değişebilir. En çok etkilenen bölgeler yüz, dekolte, eller, omuzlar, ön kollar, dolayısıyla güneşe en çok maruz kalan bölgelerdir. Melanin üretiminde işlevsiz bir şekilde bir artışa neden olan ultraviyole ışınlarından kaynaklanırlar. Bu nedenle lekeleri yok etmek için çareler olup olmadığını ve bunların ne gibi etkileri olduğunu anlamak çok önemlidir.

haberic3.jpg

GÜNEŞ LEKELERİNİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN ÇARELER

Uzmanlar tarafından en çok önerilen güneş lekesi tedavileri şunlardır:

cilt temizleme
aydınlatma ürünleri
kriyoterapi
lazer tedavisi
dermabrazyon
diatermoagülasyon

Böylece, çirkin ve rahatsız edici güneş lekelerini etkili bir şekilde ortadan kaldıracak bu 6 çareyi kullanarak hareket edebiliriz. Bunlar az çok pahalı tedavilerdir, ancak bazen sorunu çözmek veya en azından hafifletmek için gerçekten gereklidir. Özellikle söz konusu lentigolar karanlık ve büyük olduğunda, bu nedenle gerçekten şekil bozucu ve utanç verici. Belirtilen ilk tedavi, deriye genellikle asitlerin birkaç dakika süreyle uygulanmasından oluşan bir dermokozmetik teknik olan peelingtir. Cildin yüzeysel katmanlarını kaldırarak, hücre yenilenmesini teşvik ederek çalışır. En çok kullanılanlar arasında glikolik asit, triklorasetik veya piruvik veya retinoik asit ile yapılmış olanı var. Ancak dikkatli olmalıyız çünkü uzmanlar tarafından yapılması gerekir.

Koyu lekelere karşı ikinci tavsiye, daha az invaziv olan ancak sonuç açısından daha yavaş olan aydınlatıcı kremlerle temsil edilir. Kremler genellikle resorsinol ve glisiretik asit bazlıdır. Alternatif olarak, tıbbi reçete ile güneş lentigolarının tedavisinde çok etkili olan hidrokinon kullanılabilir.

haberici1.jpg

RAHATSIZ EDİCİ GÜNEŞ LEKELERİNİ ETKİLİ BİR ŞEKİLDE YOK EDECEK ÇÖZÜMLER

Yüksek sıcaklıkta soğutulan bir gaz olan sıvı nitrojen kullanımını içeren bir teknik olan kriyoterapi olan üçüncü çareye geçelim. Cilt ile temasında, lekelerin yok edilmesini destekleyen bir soğuk yanığına neden olur. Uygulanan alan kızaracak ve bir kez düştüğünde bölgeyi lekesiz bırakması gereken bir kabuk oluşumuna yol açacaktır. Dördüncü çare lazer tedavisidir. Bu bağlamda en çok kullanılan lazerler Q-Switched ve Co2 olacaktır. Ayrıca bu durumda, kriyoterapide olduğu gibi, tedaviden sonra kızarıklık, şişlik ve kabuklanmalar görünebilir ve daha sonra kaybolabilir.

Radyo dalgaları üreten bir elektrikli neşter olan diatermoagülasyona geçelim. İkincisi cildi etkiler, lezyonu çevreleyen dokuya zarar vermeden yakar. Bu minimal invaziv bir teknik olmasına rağmen, bunu gerçekleştirmek için hala lokal anestezi gereklidir, bu nedenle uzman doktorlarla iletişime geçmek gerekir. Son olarak, cildin yüzeysel katmanlarını çıkararak daha pürüzsüz ve düzenli bir görünüm kazandıran dermabrazyon vardır. Ayrıca bu durumda, şimdiye kadar sağlanan göstergeler geçerlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN