Yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik ücreti ne kadar? İşte yeni bedelli askerlik sistemi…

Yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik ücreti ne kadar? İşte yeni bedelli askerlik sistemi…

Yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik ücretleri ve süreleri 2019 yılı için belli oldu. Türkiye’de uzun süredir beklenen yeni askerlik sistemi sonunda netleşti. Yeni askerlik sisteminin bayramdan önce yürürlüğe gireceğini açıklayan Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, yeni askerlik sisteminde bedelli ücretlerinin ne kadar olduğunu duyurdu. Türkiye’nin uzun süredir beklediği yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik süreleri ve ücretleri haberimizde yer alıyor…

Yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik ücretleri 2019 yılından itibaren geçerli olacak yeni sistemle birlikte belirlendi. Kalıcı hâle getirilen bedelli askerliğin kaç ay ya da kaç gün yapılacağını merak edenler için detaylar netleşti. Bedelli askerlik, yeni sistemde kalıcı hâle geliyor. Yeni askerlik sisteminde 6 ay zorunlu askerlik getiriliyor. 6 ay zorunlu askerliğini tamamlayanlar 6 aydan sonra bir 6 ay daha kalmaları hâlinde 2 bin TL ücret alıyor. Yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik süreleri ve ücretleri ise karar.com’da yer alıyor…

Yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik süreleri ve ücreti ne kadar?

Kamuoyunda yeni askerlik sistemi olarak bilinen çalışmalar nihayet belli oldu. Bayramdan yeni sisteme geçileceğini müjdeleyen Bakan Akar, yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik süreleri ve ücretlerini de paylaştı. Buna göre bedelli askerlik kalıcı hâle getirilecek ve yaş sınırı aranmayacak. 30 bin TL bedelli askerlik ücretini ödeyenler, 1 ay zorunlu askerliğini tamamlayacak.

19-05/22/yeni-askerlik-sisteminde-bedelli-askerlik-ucreti-ne-kadar-iste-yeni-bedelli-askerlik-sistemi.jpg

'Silah altındaki askerler terhis olabilir'

Yazılı ve görsel basının Ankara temsilcileri ile bir araya gelen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sisteminde ikinci dönem 6 ayda harçlığın 2 bin TL civarında olacağını vurgulayarak, sistemin kanunlaşması ile beraber silah altındaki askerlerin de terhis olacağını, çıkabilecek sorunlara karşı tedbirlerin alındığını söyledi. Bedelli askerlik bedeli 30 bin Türk lirası sabit kalmayacağını açıklayan Akar, asteğmen maaşının 6 katı olacağını ve bu miktarın tek seferde peşin ödeneceğini aktardı.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN