Yeni askerlik sistemine ne zaman geçilecek? Bakan müjdeyi verdi…

Yeni askerlik sistemine ne zaman geçilecek? Bakan müjdeyi verdi…

Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, yeni askerlik sistemine ne zaman geçileceğini kamuoyuyla paylaştı. Uzun süredir çalışmaların devam ettiği yeni askerlik sistemi için net tarih belli oldu. Bedelliden askerlik süresine, askerlik ücretinden daha birçok konu ile ilgili detayları da açıklayan Bakan Akar, yeni askerlik sisteminin nasıl olacağını ve ne zaman başlayacağını da duyurdu. İşte yeni askerlik sistemine dair aradıklarınız…

Kamuoyunun uzun süredir beklediği yeni askerlik sistemine dair net tarih belli oldu. Bedelli askerlik ücreti, yeni askerlik sisteminde askerlerin alacağı ücret, askerlik süresi ve yeni askerlik sistemine ne zaman geçileceğini açıklayan Bakan Akar, kafalardaki soru işaretlerini de giderdi. Peki yeni askerlik sistemi nasıl olacak? Yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik kaç TL olacak? Yeni askerlik sisteminde askerlere ne kadar ücret ödenecek? Tüm bu soruların yanıtlarına haberimizden erişebilirsiniz. İşte detaylar…

Yeni askerlik sistemine ne zaman geçilecek?

Bakan Akar, yeni askerlik sisteminde askerlik süresinin 12 aydan herkes için 6 aya indiğini açıkladı. 6 ayı dolduranlar terhis olabilecek. 30 bin TL’lik askerlik bedeli peşin olarak ödenecek. 6 ayın sonunda kalmak isteyenlere de aylık 2 bin TL harçlık ödenecek. Askerliğini subay olarak yapan doktorlar zorunlu hizmet yükümlülüğünü tamamlamış sayılacak. Yeni askerlik sistemi bayramdan önce getirilecek.

Yeni askerlik sisteminde ücretler ne kadar olacak?

Bakan Akar, yeni askerlik sistemiyle ilgili Türkiye'de askerlik sistemini baştan aşağı değiştirecek bu sistemde sürelerin ne olacağını, kısa sürede bitirmek isteyenlere ne kadar ücret ödeneceğini de açıkladı. Silah altına alınabilecek 2 milyon 200 bin yükümlü bulunuyor. 1111 Sayılı Askerlik Kanunu ile 1076 Sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kalkıyor. Yani bedelli askerlik gelmiyor, sistem tekrardan düzenleniyor. Bir sene içerisinde 145 bin kişinin bedelli askerlik yapması mümkün kılınıyor. Sayı 145 binden fazla olması hâlinde kura yöntemine gidilecek. Yeni sistemde bedelli olarak askerlik yapacaklar 30 bin TL ödeyecek. Askerlikle yükümlü herkes bir ay zorunlu eğitim alacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Rusya'ya rejimi kontrol edin çağrısı

Bakan Akar, TSK'nin gözlem noktalarını kesinlikle boşaltmayacağının altını çizerek, Rusya'ya 'rejimi kontrol edin' çağrısında bulundu.

19-05/22/yeni-askerlik-sistemine-ne-zaman-gecilecek-bakan-mujdeyi-verdijpgg.jpg

S-400'den dönüş yok

Anlaşmanın kesin olarak imzalandığını vurgulayan Bakan Akar, bu işin bittiğini ve F-35 programının da devam ettiğini kaydederek, henüz keskin bir dönüşün olmadığının altını çizdi. Bir grup Türk askerinin Rusya'da S-400 eğitimine başladığını ilan eden Akar, sistemin alt yapısı için Rus askerlerinin de Türkiye'ye gelebileceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN