Yeni doğan bebeğin kulağına ezan nasıl okunur?

Yeni doğan bebeğin kulağına ezan nasıl okunur?

İslam dininde doğan bebeğin kulağına ezan okumak önerilir. Özellikle çocuk bekleyen evli çiftler 'bebeğin kulağına ezan nasıl okunur?' konusunda araştırmalar yapıyor. İşte "Yeni doğan bebeğin kulağına ezan nasıl okunur?" sorusunun yanıtı.

Yeni Doğan Bebeğin Kulağına Ezan Nasıl Okunur?

İslam dinine göre, yeni doğan bir bebeğin kulağına ezan okumak önerilir. Peki, bu işlem nasıl yapılır? İşte "Yeni doğan bebeğin kulağına ezan nasıl okunur?" sorusunun yanıtı.

  1. Yeni doğan bebeğin kulağına biraz su dökün ve kurulayın.
  2. Bebeği kucaklayın ve sağ elinizi bebeğin sağ kulağının arkasına koyun, sol elinizi de bebeğin sol kulağının arkasına koyun.
  3. Ezan okumaya başlamadan önce besmele çekin ve şu şekilde okuyun:

"Allahu Ekber, Allahu Ekber Ashadü en la ilahe illallah Ashadü enne Muhammeden Resulullah Hayye ale's-salah, hayye ale'lfelah Allahu Ekber, Allahu Ekber La ilahe illallah"

  1. Ezanı okuduktan sonra, bebeğin kulağına birkaç defa "Allahuekber, Allahuekber, La ilahe illallah" gibi kelimeler fısıldayın.
  2. Bebeği sevin ve tebrik edin.

bebek-annee.jpgBu işlem, bebeğin kulağına ezan okumanın en yaygın yöntemlerinden biridir. Ancak, bu işlemi yapmadan önce dini inançlarınızı ve doktorunuza danışmanız önerilir. Ayrıca, bebeğin hassasiyetine dikkat etmek de önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN