Yeni nesil sanatçılardan ‘şimdiye dair’ bakışlar

Yeni nesil sanatçılardan ‘şimdiye dair’ bakışlar

Türkiye’nin yeni nesil sanatçıları, İstanbul’da Galata Rum Okulu’ndaki BASE’te açılacak sergide bir arada yer alacak. Bilgi, İnsan ve Çevre adlı üç ayrı bölümden oluşan sergide 20 ildeki 31 üniversiteden 108 genç sanatçıya ait 116 yapıt olacak.

Türkiye’nin bu yıl mezun olan yeni nesil sanatçı adayları, 21-24 Aralık günleri arasında Galata Rum Okulu’nda BASE’te sanatseverlerle buluşacak. Türkiye’nin ilk kolektif Güzel Sanatlar yeni mezunlar platformu olan BASE’te baskı, cam, enstalasyon, fotoğraf, görsel iletişim tasarımı, grafik tasarımı, heykel, resim, seramik, Türk el sanatları ve video kategorilerinde, Türkiye’nin dört bir yanından 31 üniversiteden 108 sanatçı adayının 116 yapıtı yer alacak. Çalışmaları yerli yabancı 23 sanatçıdan oluşan seçici kurul seçti.

17-12/20/1.jpg

BASE’in küratörü Derya Yücel, sergiyle ilgili şu bilgileri verdi: “20 şehirden, 108 yeni nesil sanatçıya ait 116 yapıtın paylaşıldığı BASE’te birbirinden farklı disiplinlerin, yöntemlerin, mecraların ve mesajların, farklı yaratıcı ifadeler aracılığıyla görsel dile aktarıldığı üretimler izleniyor. Konvansiyonelden dijitale, geleneksel mecralardan yeni medyumlara, çini, seramik, resim, heykel, enstalasyon, fotoğraf, video ve görsel tasarımlar aracılığıyla ortaya konan bu üretimler, düşüncenin, bilginin, insanın, bedenin, çevrenin, doğanın, kentin, kısacası dünyanın parçalı görüntülerine ‘şimdi’ye dair ‘öznel’ anlatımlar olarak dikkat çekiyor. Sergi üç ana başlıkta, üç ana bölüme ayrılıyor. Bilgi, İnsan ve Çevre olarak belirlenen bu üç alt başlık, genç sanatçı ve tasarımcıların üretimlerinde odaklandıkları ifade biçimlerinde görünür olan temaları, farklılıkların uyumu çerçevesinde ortaya çıkarmayı amaçlıyor.”

17-12/20/2.jpg

Bu arada serginin devam ettiği dört gün boyunca aralarında Alev Ebuzziya, Ali Kazma, Gülsün Karamustafa, Hale Tenger, Mehmet Güleryüz, Murat Germen, Refik Anadol, Taner Ceylan ve Ali Güreli’nin bulunduğu pek çok kişinin katılacağı panel ve söyleşi programları da düzenlenecek.

17-12/20/3.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN