Yılın ilk kitap fuarı Çukurova’da

Yılın ilk kitap fuarı Çukurova’da

Yılın ilk kitap fuarı Çukurova’da

ADANA’DA KİTAP BEREKETİ

TÜYAP Adana fuarcılık A.Ş tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çufaş Çukurova Fuarcılık A.Ş desteğiyle düzenlenen Çukurova 13.Kitap Fuarı 4 Ocak’ta (yarın) TÜYAP Adana Uluslararası fuar ve kongre merkezinde başlıyor.

300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuarda imza günü, panel, söyleşi, atölye çalışmalarının yanı sıra çocuk etkinliklerinin de dahil olduğu 70 etkinlik gerçekleşecek. Fuar 12 Ocak’ta sona erecek.

20-01/02/1-1577997775.jpg

ERCAN KESAL’DAN ‘VELHASIL’

 Sinema oyuncusu, yönetmen ve yazar Ercan Kesal 13. Çukurova Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşuyor. Sanatçı pazar günü saat 14.30’da fuarın Çukurova Salonu’nda düzenlenen ‘Velhasıl... Edebiyat, Sinema ve Hayata Dair’ başlıklı söyleşide konuşmacı olacak, ardından son kitabı ‘Velhasıl’ı  imzalayacak. 

ALİCE’NİN YENİ HARİKALAR DİYARI İSTANBUL

Lewis Carroll’un yazdığı dünyaca ünlü çocuk masalı Alice Harikalar Diyarında’nın, çağdaş müzikal uyarlaması olan Alice, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde pazar günü saat 20.00’da seyirciyle buluşacak. Türkiye’nin ilk büyük prodüksiyonlu müzikali olan ‘Alice’ görkemli sahne tasarımı, müzikleri ve kostümleri ile göz kamaştırıyor. Gerçek hayattaki iletişimin yalnızlaştırdığı günümüz sanal dünyasında savrulan bir genç kızın heyecan dolu büyüme hikâyesini konu eden ve her yaştan izleyiciye açık olan gösteride ‘Alice’yi Serenay Sarıkaya canlandırıyor. Sanatçıya sahnede deneyimli tiyatrocular Ezgi Mola, Enis Arıkan, Merve Dizdar, İbrahim Selim ve Şükrü Özyıldız eşlik ediyor. Müzikalin biletlerini internetten temin edebilirsiniz.

20-01/02/2-1577997768.jpg

ÇOCUKLARA ‘YAŞAYAN SAYFALAR’

 İBB Şehir Tiyatroları’nın ‘Yaşayan Sayfalar’ çocuk oyunu pazar günü Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde izleyiciyle buluşuyor. Şirin İnci’nin yazdığı, Göksel Arslan’ın yönettiği oyun boş vakitlerini kitap okuyarak geçiren Kumsal’ın, arkadaşlarının sürekli tabletlerle ve bilgisayarla vakit geçirmesi nedeniyle yalnız kalmasını ve onlarla tekrar oynamak için verdiği mücadeleyi eğlenceli bir dille çocuklara anlatıyor. Oyun, 12.00 ve 15.00’da iki seans olarak sahnelenecek. 

KEŞANLI ALİ DESTANI BURSA’DA

Haldun Dormen’in yazdığı ‘Keşanlı Ali Destanı’ tiyatro oyunu Devlet Tiyatrosu tarafından 3-4 Ocak tarihlerinde Bursa’da sahnelenecek. İşlemediği bir cinayetten ötürü ‘mahkûm ve kahraman’ olan Keşanlı Ali ile kenar mahalle güzeli Zilha’nın imkansız aşkını anlatan oyunda Keşanlı Ali’yi Halil Balkanlar, Zilha’yı ise Arzu Tan Bayraktutan canlandırıyor. Oyun Bursa Devlet Tiyatrosu Ahmet Vefik Paşa Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

ÖMER SEYFETTİN SERGİYLE ANILIYOR

 Türk edebiyatının önde gelen hikaye yazarlarından Ömer Seyfettin, vefatının 100. Yılında ‘Yaşayan Ömer Seyfettin’ adlı sergi ve söyleşiyle anılıyor. Anma programı Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde 4-10 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek.  Türkiye Yazarlar Sendikası iş birliğiyle düzenlenen Ömer Seyfettin anma programında ‘Yaşayan Ömer Seyfettin’ adlı sergi yarın saat 18.00’de açılacak. Yazar Nükhet Eren ve araştırmacı Celal Yılmaz tarafından düzenlenen sergide yazarın kitapları, fotoğrafları ve kendisine ait dökümanları 10 Ocak’a kadar görülebilecek.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN