Yönetmen Aram Gülyüz kimdir? Ara Gülyüz neden öldü kaç yaşındaydı?

Yönetmen Aram Gülyüz kimdir? Ara Gülyüz neden öldü kaç yaşındaydı?

Yönetmen, yapımcı ve senarist Aram Gülyüz kimdir? Aram Gülyüz neden öldü kaç yaşındaydı? Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sosyal medya hesabından yaptığı aram Gülyüz merak edilmeye ve hayatı araştırılmaya başlandı. İşte 87 yaşında hayata veda eden Aram Güler hakkında merak edilen tüm detaylar...

Aram Güeler kimdir? sorunun yanıtı yönetmen, yapımcı ve senarist Aram Gülyüz'in ölümü ile merak edilmeye başlandı.  Aram Gülyüz nereli, neden öldü ve kaç yaşındaydı? Gülyüz neler yapmıştır? Aram Güler'in hayatı ve yaptıkları hakkında merak edilenleri sizler için haberimizde derledik. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sosyal medya hesabında "Sinemamızın usta ismi Aram Gülyüz'ün aramızdan ayrıldığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. 1958'de adım attığı Türk sinemasına büyük hizmetleri bulunan merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerinin yer aldığı paylaşımından sonra  Aram Gülyüz'ün hayatı ve yaptıkları merak edilmeye ve googlede araştırılmaya başlandı. 

18-09/02/aram-gulyuz.jpg

ARAM GÜLYÜZ KİMDİR? 

1931 yılında İstanbul’da doğan Aram Gülyüz, EMİ Şirketi’nin Londra’daki temsilciliğinde dört yıl televizyon kursu gördükten sonra bir uçak şirketinde memur olarak çalıştı. Metro Film'i 1958'de kurarak sinemaya adım atan Gülyüz, 1958'de Türk Alman ortak yapımı İstanbul Macerası filmine imza atarken, 1960'ta senaryosunu yazdığı "Sensiz Yıllar" ile yönetmenliğe başladı.

Usta isim, yaşamı boyunca 28 filmin senaryosunu kaleme aldı. "Ayşecik" film serisi ile "Yasemince" ve "Tatlı Kaçıklar"ın da aralarında olduğu 200'e yakın sinema filmi ve dizinin yönetmenliğini üstlendi.

Türk sinema tarihinin önemli isimlerinden biri olan Aram Gülyüz, 2014'te "Zaman Makinesi 1973" isimli filmin yönetmenliğini üstlenmişti.

18-09/02/aram-gulyuz-hayati.jpg

 ARAM GÜLYÜZ'E 'SİNEMA ONUR ÖDÜLÜ'

1960’da senaryosunu yazdığı “Sensiz Yıllar” filmiyle yönetmenliğe başladı. 28 filmin senaryosunu yazdı. Türker İnanoğlu’nun yapımcısı olduğu komedi türü TV dizilerinin yönetmenliğini yaptı.Banu Alkan’ın baş rolünü oynadığı “Afrodit” filminin çekimi sırasında, yönetmeni Remzi Jöntürk trafik kazasında vefat edince, yönetmenliğini üstlenerek 1988'de bu filmi tamamladı.

Gülyüz son olarak 2014 yapımı Çılgın Kamp filmini yönetmişti.

37. İstanbul Film Festivali kapsamında verilecek olan ‘Sinema Onur Ödülleri’nin sahipleri arasında Aram Gülyüz de bulunuyor.

37. İstanbul Film Festivali kapsamında verilecek olan ‘Sinema Onur Ödülleri’nin sahipleri belirlendi. Sinema sektöründe önemli işlere imza atan isimlere verilen Sinema Onur Ödüllerini bu yıl oyuncu Perihan Savaş, yazar ve senarist Osman Şahin ile yönetmen Aram Gülyüz alacak. Atlas Sineması’nın müdürü Cevdet Pişkin’e ise Sinema Emek Ödülü verilecek. 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen festival, bu yıl 6-17 Nisan arasında yapılacak. Ödüller, 6 Nisan Cuma gecesi yapılacak olan açılış töreninde sahiplerine takdim edilecek.

1960 yılında başladığı sinema kariyeri boyunca 140 film yöneten Aram Gülyüz, bir yılda en çok film çekme rekorunun sahibi.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN