Yüksek tansiyona ne iyi gelir? Tansiyonu düşüren ya da çıkartan gıdalar

Yüksek tansiyona ne iyi gelir? Tansiyonu düşüren ya da çıkartan gıdalar

Yüksek tansiyon, kişinin yiyip içtikleriyle ve stresle dorudan ilgilidir. Uzmanlara göre yüksek tansiyon, dünyada önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alıyor. Kişiyi ölüme kadar götürebilen bu duruma evde yapabileceğiniz yöntemler çözüm olabilir. İşte bilmeniz gerekenler…

Yüksek tansiyon, kişinin yaşam kalitesini bozan, kalp krizi, böbrek yetmezliği gibi ölüme götürecek hastalıklara neden olan bir durumdur. Genetik özellikler ve aşırı tuz tüketiminden kaynaklanan yüksek tansiyon, uzmanlara göre kişiye özel hazırlanmış diyetlerle ve ilaçlarla önlenebilir. İşte tüm bilgiler…

YÜKSEK TANSİYON

Yüksek tansiyon diğer ismiyle hipertansiyon; kadın erkek fark etmeksizin felç, kalp krizi, böbrek yetmezliği gibi kişiyi ölüme götüren bir rahatsızlıktır. Yapılan araştırmaya göre ülkemizde her 3 kişiden biri yüksek tansiyon hastası. Yaşam tarzında yapılacak değişikliklerle ve sağlıklı beslenmeyle bu durum kontrol altına alınabiliyor. Kişinin tansiyon değerleri 180 mmHg ve üzeri değilse yüksek tansiyon hiçbir belirti vermeyebiliyor. Ancak bazı durumlarda kişide baş dönmesi, kalp ağrısı, uğuldama, kulak çınlaması gibi rahatsızlıklar olabiliyor. Öte yandan yüksek tansiyon hastalarında baş ağrısı ense kökünde oluyor.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Yüksek tansiyon hastaları kendilerine mutlaka koldan ölçer bir tansiyon aleti edinmeliler. İlaçlarını kullanmadan önce tansiyonlarını ölçmeliler. Tansiyon hastası kişiler, tansiyonlarını dengelemek için muz, koyu yeşil sebzeler, süt ve yoğurt gibi yiyecekleri tüketmeliler.

DEĞERLERİ NELERDİR?

Yüksek tansiyon değerleri 130/80 mm Hg veya daha üstü olarak kabul edilir. 120/80 mm Hg’den düşük kan basıncı normal seviyelerdedir.

19-11/14/tansiyoinjpgg.jpg

BELİRTİLERİ

Yüksek tansiyon hastalarında tansiyon seviyesi çok yüksek seviyelere ulaşsa da baen belirti göstermeyebilir. Yüksek tansiyonun en önemli ve ilk belirtisi baş ağrısıdır. Tansiyon hastalarının baş ağrısı yeri çok tipiktir ve ense kökünde olur. Nefes darlığı, burun kanaması belirtileri de olabilir. Ancak bu durum nadiren rastlanır.

NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Alkol ve sigaraya dikkat: Yüksek tansiyon hastaları alkol tüketimini bırakmalıdır. Bu kişiler mutlaka sigaradan da uzak durmalıdır. Tansiyon hastası kişiler sağlıklı beslenmeye ağırlık vermelidir.

Tuza dikkat edin: Günlük tuz tüketiminizi sınırlandırmanız yüksek tansiyonunuza iyi gelecektir.

Spor yapın: Yüksek tansiyon hastaları gün içerisinde hareketli olmalı ve kilosunu kontrol altına almalıdır. Her gün düzenli olarak yürüyüş yapmalıdır.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN