Yumurtaları Buzdolabınızın Kapısında Mı Tutuyorsunuz? İşte Bu Yüzden Yapmamalısın!

Yumurtaları Buzdolabınızın Kapısında Mı Tutuyorsunuz? İşte Bu Yüzden Yapmamalısın!

Yumurtalarınızı süpermarkette satın aldığınızda, onları buzdolabından değil raftan alırsınız. Peki, onları evde nasıl saklamanız gerekir? Onları buzdolabında saklayabilir misin yoksa dışarıda saklamak daha mı iyi? Sizin için cevabımız var, ancak düşündüğünüzden biraz daha farklı. Süpermarketten yumurta satın aldığınızda, onları buzdolabında saklamak en iyisidir. Ama buzdolabının neresinde olduğu biraz daha önemli!

Yumurtalarınızı buzdolabının kapısında saklamanın pek de iyi bir fikir olmadığı ortaya çıktı…

Buzdolabının kapağında yer alan o kullanışlı küçük raf, yumurtalarınızı saklamak için en iyi yer değil. Peki neden? Çünkü buzdolabınızın kapağını sık sık açıp kapatıyorsunuz. Bu nedenle yumurtalar düzenli olarak ani sıcaklık değişimlerine maruz kalırlar. Bazı araştırmalara göre bu durum, onların çok daha çabuk çürümelerine neden olabilir.

1-003.jpg

BAKTERİ ÜREMESİ

Yumurtalarınızı saklamanın en iyi yolu, orijinal kutularında bırakmak ve buzdolabınızın arkasına koymaktır. Sabit sıcaklık nedeniyle bu şekilde daha uzun süre taze kalırlar. Bu onların kurumasını da önleyecektir. Buzdolabının arkasındaki soğuk sıcaklık, bakteri üremesini de engeller, bu da salmonella ile enfekte olma şansınızın azaldığı anlamına gelir. Yumurtalarınızı içeride tutmak için ideal sıcaklık dört santigrat derecedir.

TAVUK

Çoğu insanın tavuğu yanlış yere koyduğunu biliyor muydunuz? Çoğu insan, iki kez düşünmeden yiyeceklerini buzdolabına atıyor. Ancak tavuğu doğru şekilde saklamak önemlidir. Kümes hayvanları, kolayca çoğalan ve yayılan ishale neden olan bir bakteri olan salmonella içerebilir. Bu yüzden tavuğu doğru saklamak çok önemlidir.

kapak.jpg

EN DÜŞÜK RAF

Tavukları buzdolabınızın en alt rafında saklayın. Bir gıda uzmanına göre, pek çok insan tavuğu buzdolabında nerede saklayacağını bilmiyor. Pek çok insanın sadece ayak işlerini bitirmek istediğini, yani yiyeceklerini rastgele bir yere koyduklarını açıklıyor. Ancak tavuk buzdolabında yüksek yerlerde saklanmamalıdır. En alt rafa koymalısın! Etin suyu sızabilir ve buzdolabınızdaki diğer yiyecekleri kirletebilir. Bunun olmasını önlemek için tavuğu buzdolabının altına koyun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN