Yusuf İslam konseri ne zaman, nerede yapılacak? Yusuf İslam Türkiye konseri tarihi

Yusuf İslam konseri ne zaman, nerede yapılacak? Yusuf İslam Türkiye konseri tarihi

Müslüman sanatçı Yusuf İslam'ın Türkiye konseri yakından takip ediliyor. Dünyaca ünlü sanatçının Türkiye'de vereceği ilk konser olurken hayranları da konser hakkında araştırmalarını hızlandırdı. İşte Yusuf İslam Türkiye konseri hakkında merak edilen tüm detaylar…

Türkiye'de ilk kez konser verecek olan Yusuf İslam hayranlarını sevindirdi. Oldukça fazla hayranı bulunan Yusuf İslam'ın Türkiye'deki konseri hakkında araştırmalarda devam ediyor. konser tarihi ve saati en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.İşte Yusuf İslam Türkiye konseri hakkında merak edilen tüm detaylar…

YUSUF İSLAM KONSERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Beyoğlu kültür yolu Festivali kapsamında dünyaca ünlü sanatçı Yusuf İslam sahne alacak. İstanbullu müzik severler ile buluşacak olan sanatçı 19 Ekim'de AKM Türk Telekom Opera Salonu'nda hayranlarının karşısına çıkacak.

YUSUF İSLAM ANKARA'DA DA KONSER VERECEK

İstanbul'da düzenlenen konserin ardından Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklerde dikkat çekiyor. Festivalin en dikkat çeken konusu ise ünlü sanatçı Yusuf İslam'ın vereceği konser oldu. Ankara, CSO Ada Ana Salon'unda düzenlenecek olan konserde Yusuf İslam 23 Ekim tarihinde hayranları ile bir araya gelecek.

Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan konserde ünlü sanatçı‘Father & Son', ‘Wild World' ‘Peace Train’ gibi eserlerini seslendirecek. Bu eşsiz performans TRT tarafından yayınlanmak için kayda alınacak.

Yusuf islam konseri ne zaman

Türkiye'de ilk kez konser verecek olan Yusuf İslam bu konu hakkındaki açıklamalarında, “Türkiye ile ilişkim, İslam'ı benimsememin ardından ilk ziyaretimi yaptığım seksenlerin başına uzanır. Sevgi dolu ve muazzam şekilde karşılanışım, hemen evimdeymişim gibi hissettirdi.” ifadelerini kullandı. Bununla birlikte bilinen pek çok şarkısını seslendireceğini ifade eden ünlü sanatçı elde ettiği kazancı ise kendi kurduğu kuruluş olan Peace Train'e bağışlayacağını vurguladı.

YUSUF İSLAM KİMDİR?

Eski ismi Cat Stevens olan ünlü sanatçı Yusuf İslam ismi ile tanınmaktadır. 21 Temmuz 1948 tarihinde Londra'da dünyaya gelen Yusuf İslam, Stephen Demetre Georgiou adı ile doğmuştur.

Kıbrıslı Rum bir baba ve İsveçli bir annenin çocuğu olan Yusuf İslam’ın babasının Yunan Ortodoks’u olmasına rağmen Katolik okulunda okumuştur.İslam 8 yaşına geldiği zaman anne ve babasının ayrılık kararı üzerine annesi ile birlikte İsveç'e dönmüştür. 16 yaşına geldiği zaman okulu bırakma kararı alan İslam, daha sonra sanat okuluna girmiştir. Ancak sanat okulunda da fazla kalmayan İslam, buradan da ayrıldı.

18 yaşına geldi ise ilk hit parçası ve albümü ile adını duyuran İslam, "I Love my Dog" şarkısı ile tanınmaktadır. 1966 yılına geldiğimizde ise Matthew and Son albümünü piyasaya süren Yusuf İslam, daha sonra Cat Stevens ismini kullanmaya başladı. 1967 yılında yayınladığı New Masters albümü ise beklenen ilgiyi görmedi. Albümde yer alan The First Cut Is the Deepest parçası ise birçok farklı yorumla karşımıza çıkmaktadır.

1968’lerde 1 yaşın 19 yaşına basan Stevens tüberküloza yakalandı.Uzun bir süre hayatına hastanelerde devam eden ünlü sanatçının yeniden müzeye dönüşü ise 1970 yıllarında oldu.

1970 yılına geldiğimizde iste folk müzik temeline oturtulmuş ve diğer albümlerinden daha farklı bir tarz benimseyen Mona Bone Jakon’i yayınladı. O dönemde aşık olduğu Patti D'Arbanville için yazdığı "Lady D'Arbanville" parçası da oldukça beğeni aldı.

Yusuf islam kimdir

1970'li yılların ikinci yarısında ise Cat Stevens, uluslararası bir başarı yakaladı. Daha sonra başarısına Tea for the Tillerman albümü ile devam etti. Albümde yer alan Wild World parçası ise oldukça beğenildi.

Kendisine özel tarzı ile gündeme gelen Stevens 1971 yılında ise Teaser and the Firecat albümüyle başarı basamaklarını bir bir tırmandı. Bu albümünde ise "Peace Train", "Morning Has Broken" ve "Moonshadow" gibi pek çok beğenilen parçası yer almaktadır.

YUSUF İSLAM NASIL MÜSLÜMAN OLMAYA KARAR VERDİ?

1976 yılında bir kaza geçiren ve boğulmaktan son anda kurtulan Stevens, yıllar sonra verdiği bir röportajda Müslüman olmaya nasıl karar verdiğini açıklar. Bir kanala verdiği röportajda aklından şunları geçirdiğini ifade eder:

 “Oh God! If you save me I will work for you,” (Tanrım, eğer beni kurtarırsan senin için çalışacağım).”

Ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalmasının ruh halini değiştirdiğini ifade eden Yusuf İslam’ın kardeşi David ise Kudüs'te bir camide gördüğü ve içini rahatlattığı için aldığı Kur'an-ı Kerim'i Yusuf İslam'a hediye eder. Bunun üzerine İslam’ın Müslümanlık süreci başlar. Yusuf İslam 1977 yılında Müslüman olmaya karar vererek Stevens ismini Yusuf İslam olarak değiştirir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN