Yüzde 95 doğru: Yüzüğünüzü hangi parmağınıza taktığınız ne anlatıyor?

Yüzde 95 doğru: Yüzüğünüzü hangi parmağınıza taktığınız ne anlatıyor?

Hem kadın hem de erkekler ellerimizi yüzüklerle süslemeyi seviyoruz. Ve yüzüğün geleneksel anlamlarının yanı sıra yüzükler başka şeyler de söyler. Çoğu insan için yüzük sadece kıyafetlerle kombinlenebilen ve eldiven gibi değiştirilebilen güzel bir aksesuardır. Ama işin aslı hiç de öyle değildir...Psikologlar, yüzüklerin sahibi hakkında söyleyecek bir şeyleri olduğu konusunda hemfikirdir ve yüzüğün kendisi değil, aynı zamanda takıldığı parmak da önemlidir.

Yüzük takma geleneğinin kökleri antik çağdadır. Yüzük, antik çağlardan beri büyülü güçlerle tanınan ve çeşitli ritüellerle ilişkilendirilen özel bir dekorasyondur.

MARS'IN PARMAĞINDAKİ YÜZÜK

Başparmak Mars'ın parmağıdır. Özellikle erkekler için başparmaklardaki yüzükler özel ilgiyi hak ediyor. Mars'ın parmağındaki "Yüzüklerin Efendisi", kural olarak, enerjik, duygusal ve geniş bir insan olarak ortaya çıkıyor.

Bunlar basit, inatçı, kavgacı, bazen çabuk öfkelenen ve saldırgan kişiliklerdir. Onları herhangi bir şeye ikna etmeye çalışmak veya onlarla tartışmak tamamen yararsızdır - daha sonra pişman olmaları gerekse bile, yine de dayanacaklar. Aynı zamanda, avantajlarını ve dezavantajlarını çok iyi biliyorlar, bu nedenle başparmaklarına bir yüzük takarak, sıcak mizaçlarını sezgisel olarak dizginlemeye ve yatıştırmaya çalışıyorlar.

Yunanlılar ve Romalılar arasında bile başparmak, erkek gücünü korumak için demir halkalarla süslenmiş fallik bir sembol olarak kabul edildi.

yuzuk.jpg

JÜPİTER'İN PARMAĞINDAKİ YÜZÜK

İşaret parmağı Jüpiter'in parmağıdır. İşaret parmağındaki halkaya "güç" halkası denir.

Birçok önde gelen tarihi şahsiyetin yüzük taktığı işaret parmaklarındaydı - Julius Caesar, Kardinal Richelieu, Korkunç İvan, VIII. Henry. Bir yüzükle süslenmiş bir parmak, gururun bir işareti, güç arzusu, güçlü ve istekli bir karakter olabilir ve sağdaki yüzük, sağduyu ve bu özelliklerin olumlu yönelimini ve solda olduğunu gösterir. - megalomani, kibir, gurur ve histeri eğilimi hakkında.

Astrologlar ve avuç içi uzmanları, utangaç ve kararsız kişilere işaret parmağına yüzük takmalarını tavsiye eder. Bu onları Jüpiter'in gücüyle dolduracak, özgüvenlerini artıracak, kendilerine inanmalarına ve özsaygılarını artırmalarına yardımcı olacak, onlara kararlılık, içgörü kazandıracak ve ayrıca hayatta iyi şanslar ve başarılar getirecektir. Altın ve kalaydan yapılmış yüzükler özellikle olumlu bir enerji etkisine sahip olacaktır.

SATÜRN'ÜN PARMAĞINDAKİ YÜZÜK

Orta parmak Satürn'ün parmağıdır. Orta parmak, karşı konulmazlıklarına ve üstünlüklerine güvenen narsisizme eğilimli insanlar tarafından yüzüklerle süslenmiştir.

Yüzük ve taş ne kadar büyük olursa, bu nitelikler bir kişide o kadar net bir şekilde ortaya çıkar. Ayrıca, atalarla bağlantıyı, karma inancını, kaderin etkisini ve daha yüksek kaderi vurgulayan Satürn'ün parmağına aile takıları takmak da gelenekseldir. Orta parmaktaki aile yüzüğü, kayanın olumsuz etkisini yumuşatmaya, zorluklarla başa çıkmaya ve ailenin desteğini almaya, dayanma gücü vermeye yardımcı olacaktır.

Engellerin ve sonsuz "siyah çizgilerin" üstesinden gelmek, Satürn'ün parmağındaki yüzüğü ve kronik kaybedenlere yardımcı olacaktır. Manevi uygulamalarla uğraşan kişilerin orta parmağa yüzük takmaları da tavsiye edilir. Satürn'ün her iki parmağı da halkalıysa, bu yüksek derecede kadercilik ve gerçeklikten bir miktar kopuş anlamına gelebilir.

yuzuk-001.jpg

GÜNEŞ'İN PARMAĞINDAKİ YÜZÜK

Yüzük parmağı, Güneş'in parmağıdır. Sağ elin yüzük parmağındaki yüzük (Katolikler için - sol), her şeyden önce medeni durumu gösterir.

Bu gelenek, inançlarına göre, doğrudan kalbe giden “aşk arteri” tam olarak yüzük parmağından başlayan eski Mısırlılar arasında bile ortaya çıktı. O eski zamanlarda alyanslar sadece metallerden değil cam ve seramikten de yapılırdı. Antik Roma döneminde eşler, evlilik bağlarının dokunulmazlığının bir işareti olarak eşlere demir ve bronz yüzükler vermeye başladılar. Geleneği günümüze ulaşan altın alyanslar sadece III-IV yüzyıllarda ortaya çıktı. Ezoterik bir bakış açısından, Güneş'in metali olarak altın, evlilikteki aşkı güçlendirmek için en uygun olanıdır.

Yüzük parmağındaki yüzük (nişan hariç) sahibinin sanata, inceliğe ve lükse olan sevgisini vurgular. Kural olarak, genel olarak estetikçilerin, oyuncuların, sanatçıların ve yaratıcı mesleklerden kişilerin elindedir. Güneşin parmağındaki yüzük, zevk, şehvetli zevk ve hoş bir eğlence için çabalayan şehvetli bir doğaya ihanet eder. Ayrıca romantik ve rüya gibi bir doğadan da bahsedebilir.

Küçük bir yüzük uyumlu, sakin, kendine güvenen bir kişiliği gösterir ve büyük bir kişinin tutkulara, dengesizliğe, şiddetli ve hatta histerik davranışa yatkınlığını gösterir. Güneş bir kişiye yaratıcı enerji verdiği, kendini ifade etmeye yardımcı olduğu, ilerlemeyi ve başarıyı teşvik ettiği için, şöhret ve servet isteyen herkes için yüzük parmağını yüzük ve yüzüklerle süslemek önerilir.

yuzuk-002.jpg

MERKÜR'ÜN PARMAĞINDAKİ YÜZÜK

Serçe parmak Merkür'ün parmağıdır. Merkür, diplomatların, işadamlarının, konuşmacıların, doktorların ve politikacıların koruyucu azizidir, bu nedenle serçe parmaktaki bir yüzük veya yüzük, el becerisi, zihinsel esneklik ve belagat ihtiyacı olan herkese fayda sağlayacaktır. Merkür'ün parmağındaki mücevherlerin, sahiplerinin herhangi bir kişiyle ortak bir dil bulmasına ve iş bağlantıları kurmasına yardımcı olduğuna inanılıyor.

Psikologlara göre, küçük parmaktaki yüzük genellikle ilginç doğalarda, entrikalara, maceralara ve ihanetlere eğilimlidir. Bir kadının serçe parmağındaki yüzük, narsisizm ve doğanın değişkenliğini vurgular. Halkalı küçük parmak ayrıca flört etmeye hazır olduğunu ve kumar oynama eğilimini gösterir ve bu durumda bireyin bu eğilimlerini biraz sakinleştirmek ve hatta bastırmak için tasarlanmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN