Yüzünüze Bir Dilim Domates Sürün ve İnanılmaz Etkisine Tanık Olun! Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Yüzünüze Bir Dilim Domates Sürün ve İnanılmaz Etkisine Tanık Olun! Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Domates dilimleri cildiniz üzerinde inanılmaz bir etkiye sahip olabilir. Yüzünüze bir dilim domates sürün ve ortaya çıkan sonuç gerçekten inanılmaz. İşte detaylar.

Domates; Biz onları seviyoruz. Salatada, sandviçte veya pizzada lezzetlidirler. Domatesler beslenme açısından sizin için çok sağlıklı ama farklı kullanım için de çok faydalı olduklarını bilmiyorduk! Bu sebzeden bir dilim yüzünüze sürmek cildiniz için harikalar yaratabilir. Sivilcelere elveda, domateslere merhaba deyin!

haberici-003.jpg

GÖZENEKLER

Domates, A, B6, C, E ve K vitaminleri gibi birçok vitamin içerir. Bu vitaminler cildiniz için çok besleyicidir ve gözeneklerin küçülmesine yardımcı olur. Domatesin asiditesi, cildinizdeki pH dengesini geri kazanmaya yardımcı olabilir, bu da gözeneklerinizin temiz kalmasına yardımcı olur. Domatesler ayrıca akneyle mücadele amaçlı tonlarca krem ​​ve losyonda kullanılan bir enzim olan salisilik asit içerir. Bu nedenle domates, cilt bakım rutininizin gerçekten önemli bir parçasıdır; yüzünüzü temizler ve yara izlerinin azalmasına yardımcı olur.

haberici2-002.jpg

YÖNTEMLER

Hem hafif hem de yoğun sivilceler ve aknelerin bıraktığı izler söz konusu olduğunda domates çok etkili olabilir. Her ikisi de bir cazibe gibi çalışan iki yöntemimiz var:

Domates dilimleri: Bu en basit ve en hızlı yöntemdir. Tek yapmanız gereken bir domatesi dilimler halinde kesmek ve bu dilimleri yüzünüze sürmek. Sebzenin suyunu cildinize dairesel hareketlerle hafifçe masaj yapın. Şimdi yüzünüzü soğuk suyla durulamadan önce yaklaşık 10 dakika bekleyin.

Yüz maskesi: Biraz daha vaktiniz varsa kendinize yeni bir yüz maskesi de yapabilirsiniz. İki yemek kaşığı sade yoğurtla püre haline getirilmiş domatesi karıştırın. Yüz maskesi olarak yüzünüze uygulayın ve durulamadan önce yaklaşık 15 dakika bekletin. Karışım çok yumuşaktır, bu nedenle her gün kullanabilirsiniz. Tüm taze malzemeleri kullandığınızdan, karışımı kullanmadan hemen önce yaptığınızdan emin olun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN