Zeka Bulmaca: Otobüs Hangi Yöne Gidiyor? 20 Saniye İçinde Cevabı Tahmin Et

Zeka Bulmaca: Otobüs Hangi Yöne Gidiyor? 20 Saniye İçinde Cevabı Tahmin Et

Bu zeka bulmacasında otobüsün hangi yönde gittiğini bulacaksınız. Yalnız otobüsün hangi yöne gittiğini bulmak için tam 20 saniyeniz var. aynı zamanda bulmacamız basit olduğu kadar zorda. Şimdi başınızı işinizden kaldırın ve bir kaç dakika ara verin. İşte gevşemenize yardımcı olacak zeka bulmacası...

Bu beyin bilmecesi, eğlenceli oyunlar ve bulmacalar oynamayı sevenler içindir. Zeka oyunları, yaratıcı düşünme ile çözüldüğü için basit bir bilmeceyi veya bir bulmacayı daha ilginç hale getirir. Bu bilmeceleri çözerken, sorunu biraz farklı ve alışılmışın dışında analiz etmeniz gerekiyor. Çözüme ulaşmak için yaratıcı bir zihin kullanmanız gerekir, çünkü cevap hemen önünüzde olmayacaktır. Bu yüzden, resimde otobüsün hangi yöne gittiğini belirlemeniz gereken ilginç bir zeka oyunudur.

otobus-bulmacasi.jpg

OTOBÜS HANGİ YÖNE GİDİYOR? 20 SANİYE İÇİNDE CEVABI TAHMİN ET

Yukarıdaki resimde, otobüsün hangi yöne gittiğini belirlemelisiniz. Yaratıcı bir zihin bu bilmeceyi 20 saniyede çözebilir. Cevap düşündüğünüz kadar basit olmadığı için soruyu cevaplamadan önce resme dikkatlice bakmanız gerekmektedir. Bir uyarı olarak, bu zeka oyununun cevapları sorunun hemen altında verilmiştir, bu yüzden fazla ileri kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun.

İŞTE ZEKA BULMACASININ İPUCU

Sürücü otobüsü İngiltere ve Hint yollarında kullanıyorsa cevap farklı diğer ülkelerde kullanıyorsa yanıt farklı olur.

otobus.jpg

ZEKA BULMACASININ YANITI

Bu beyin bulmacasında, otobüsün sağa mı yoksa sola mı hareket ettiğini analiz etmeniz gerekiyor. Sizin gibi resimde kapıyı göremiyoruz, bu da otobüsün soldan değil “ Sağ ” yönde gittiği anlamına geliyor. Bu, Hindistan ve Birleşik Krallık gibi yolun sol tarafından sürdüğünüz ülkelerde çalışır; ABD gibi sağdan sürdüğünüz ülkelerde ise tam tersi olacaktır.

bulmaca-cozmenin-faydasi.jpg

ZEKA BULMACASI ÇÖZMENİN FAYDALARI NEDİR

ARTAN IQ:

Bulmacalar, hafızamızı ve genel akıl yürütmemizi geliştirir. Bu nedenle, bulmacaların diğer faydalarından birinin IQ'muzu (zeka katsayısı) yükseltmeye yardımcı olması şaşırtıcı olmamalıdır.

Michigan Üniversitesi'nden bir araştırmacı, yetişkinlerin günde 25 dakika yapboz oyunları oynayarak IQ'larını dört puan artırabildiğini bile buldu.

DEMANS VE ALZHEİMER'I GEÇİKTİRİR

IQ'nuzu yükseltmeyi umursamıyorsanız bile, beyninizi bulmacalarla aktif tutmak demans ve Alzheimer hastalığının semptomlarını geciktirmeye yardımcı olabilir.

Araştırmalar, bulmacalar ve diğer problem çözme aktiviteleri yoluyla zihni aktif tutmanın Alzheimer hastalarında meydana gelen beyin hücresi hasarı miktarını azaltabileceğini gösteriyor. Ayrıca yeni sinir hücrelerinin büyümesini destekler ve aralarındaki bağlantıları güçlendirir.

Araştırmacılar ayrıca birinin bulmaca çözdüğü yıl sayısı ile Alzheimer geliştirme olasılığı arasında bir ilişki buldu. Bu nedenle, bulmacaları hayatınızın düzenli bir parçası haline getirmeye ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi. Beyninizi korumaya başlamak için asla erken değildir.

zeka-bulmacasi.jpg

RUHUNUZU İYİLEŞTİRİR

Bulmacaların faydalarından bir diğeri de beynimizin dopamin üretimini artırmasıdır.

Dopamin, ruh halini ve iyimserlik duygularını düzenleyen bir nörotransmiterdir. Aynı zamanda hafıza, konsantrasyon ve motivasyonu da etkiler.

Bir bulmacayı başarılı bir şekilde çözdüğümüz her zaman dopamin salınır - hatta sadece bir parçayı doğru yere yerleştiririz. Bu, onları çözmek ve kendimize meydan okumak için çalışmaya devam etmemizi teşvik ediyor.

STRES SEVİYENİZİ DÜŞÜRÜR

Bulmacalar bizi zorlarken aynı zamanda rahatlamamıza da yardımcı oluyor.

Beynimiz de bulmaca çözerken "Beta" veya uyanık halden "Alfa" durumuna geçer. Alfa durumu, rüya görürken içinde bulunduğumuz duruma benzer.

Bilinçteki bu değişim, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok fayda sağlar:

Daha derin bağlantılar kurma yeteneği

Zihniyetimizi geliştirin

stresi azaltmak

Ruh halini iyileştir

Kendimize olan güvenimizi artırın

DETAYLARA DİKKATİ ARTTIRIR

Bir bulmacayı çözmeye çalıştığınızda, ayrıntılara dikkat etmemiz çok önemlidir. Her şeyi bir araya getirmenize yardımcı olacak hafif renk veya şekil farklılıklarını seçmek için gözlerinizi eğitmeniz gerekir.

Küçük ayrıntıları kavrayabilme yeteneği, hayatımızın her alanında, özellikle de işte yardımcı olur. Daha detaylı odaklı ve hassas olduğumuzda, işimizin kalitesi artar.

VERİMLİLİĞİ ARTTIRIR

Daha mutlu ve daha az stresli olduğumuzda, konsantre olmamız daha kolay. Konsantrasyonumuz arttığında, üretkenliğimiz de doğal olarak fırlar.

İşte veya okulda görevinizi sürdürmekte zorlanıyorsanız, bir bulmacayı çözmek ve beyninizi sıfırlamak için kısa bir ara vermeyi düşünün.

Pek çok ofis aslında ara odalarına bulmacaları dahil etmeye başlıyor. Bu bulmacalar, çalışanların birkaç dakikalığına işten ayrılmalarını ve tazelenmiş ve gitmeye hazır olarak geri gelmelerini sağlar!

İŞBİRLİĞİNE YATKINLIĞI ARTTIRIR

İş yerinize bulmacaları dahil etmek için başka bir neden arıyorsanız, patronunuza iş arkadaşları arasında işbirliği inşa ettiklerini kanıtladıklarını söyleyin.

Yale Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, insanlara bulmacaları çözmek için birlikte çalışma fırsatı vermenin, ilişkileri ve bir görevi bitirmek için işbirliği yapma yeteneklerini geliştirmelerini sağladığını buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (42)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
42 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN