HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: 19 Ağustos sivil darbedir

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: 19 Ağustos sivil darbedir

Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınmasının ardından HDP Eş Genel Başkanı Temelli, atanan kayyumlara tepki göstererek "19 Ağustos sivil darbesi, 12 Eylül darbe geleneğinin devamıdır" dedi.

Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınmasının ardından olağanüstü toplanan HDP MYK'sının ardından açıklama yapan Eş Genel Başkan Sezai Temelli, muhalefete yan yana durma çağrısı yaptı.

3 büyükşehir belediyesine kayyum atanmasını 'sivil darbe' olarak niteleyen Temelli, "Bu sabah yine kara bir güne uyandık. Bu iktidar, AKP-MHP bloğu, Erdoğan rejimi Türkiye tarihine bir utanç sayfası daha ekledi. 19 Ağustos Türkiye tarihine sivil darbe olarak geçti" diye konuştu.

"ŞİMDİ İNİSİYATİF ALMA ZAMANIDIR"

Gazete Duvar'ın haberine göre, demokrasi mücadelesine demokratik zeminde devam edeceklerini ifade eden Temelli "Bu saldırı sadece HDP belediyelerine yönelik değildir. Bu saldırı Türkiye halklarına bir saldırıdır. Demokraside buluşmuş insanlara bir saldırıdır. Kayyım atanan belediyeler Diyarbakır, Van, Mardin ama İstanbul'a Adana'ya Ordu’ya Türkiye’nin her yerinde seçilmişlere yönelik bir saldırıyla karşı karşıyayız. Şimdi demokratik siyasetten yana inisiyatif alma zamanıdır. Şimdi gelin bu hak gaspçılarına bu soysuz siyasete karşı yan yana duralım" ifadelerini kullandı.

Temelli "Tüm yerel yönetimlerde, tüm meşru demokratik zeminlerde demokrasi mücadelemize devam edeceğimizin altını çiziyorum. Bir kez daha tekrarlıyorum; Kaybettiler yine kaybedecekler, kazandık yine kazanacağız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN