HDP'li eş başkanlar tekrar gözaltında

HDP'li eş başkanlar tekrar gözaltında

HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı binasına düzenlenen operasyonla gözaltına alınıp savcılık kararı ile serbest bırakılan Halkların Demokratik Partisi Esenyurt İlçe Eş Başkanları Ercan Sağlam ve Dilan Kılıç tekrar gözaltına alındı.

HDP Esenyurt İlçe Eş Başkanları Ercan Sağlam ve Dilan Kılıç’ın, ‘terör örgütü üyeliği’ suçlaması ile polis ekiplerince gözaltına alındıkları belirtildi. Sağlam ve Kılıç haftasonu düzenlenen operasyonda gözaltına alınmış ve savcılık kararı ile serbest bırakılmıştı. 

Haftasonu HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı binasında bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın İmralı'da tutuklu bulunan elebaşı Abdullah Öcalan'ın resim ve posterlerinin yer aldığı gerekçe gösterilerek Sağlam ve Kılınç gözaltına alınmış, parti binasında arama gerçekleştirilmişti.

İSTANBUL TERÖRLE MÜCADELE ŞUBESİNE GÖTÜRÜLDÜLER

Önceki gün gözaltına alındıktan sonra savcılık ifadelerinin ardından salıverilen Erdal Sağlam ve Dilan Kılıç, “bölücü terör örgütü” üyeliği suçlamasıyla bu akşam saatlerinde yeniden gözaltına alınarak İstanbul Terörle Mücadele Şubesine getirildiği bildirildi.

Savcılık kararı doğrultusunda gözaltına alınan Kılıç ve Sağlam'ın evlerinde arama yapıldığı da aktarıldı. HDP Esenyurt İlçe Eş Başkanlarının İstanbul Terörle Mücadele Şubesindeki sorguları sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN