HES ve RES için acele kamulaştırma kararları

HES ve RES için acele kamulaştırma kararları

Dere yataklarına verdiği zarar verdiği gerekçesiyle sürekli eleştirilen HES'ler için yine acele kamulaştırma kararı çıktı. Buna göre, Hemşin Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla Rize ili, Hemşin İlçesi, Ortaköy Mahallesi'nde yer alan taşınmazlar acele kamulaştırılacak. RES yapımı amacıyla Kütahya'da da acele kamulaştırılma kararı verildi.

Eskişehir, Kütahya, Aksaray ve Rize'de gerçekleştirilecek enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

3 İLDE ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Buna göre, Eskişehir'de bulunan doğal gaz dağıtım sistemi kapsamında ihtiyaç duyulan, Tepebaşı ilçesi Keskin Mahallesi sınırları içinde yer alan taşınmazın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Kütahya'da Uluköy Beşdeğirmen Köyler Grubu Benzinlik Branşmanı ve Uluköy Başdeğirmen Köyler Grubu Ahmetoluğu Branşmanı Enerji Nakil Hattı projelerinin yapımı amacıyla pilon yerleri mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahaları ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle, Türkiye Elektrik İletim AŞ tarafından acele kamulaştırılacak.

Aksaray'da 154 kV Ortaköy TM - Kütüklü Geçici TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamındaki bazı taşınmazların direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim AŞ tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

RES YAPIMI KÜTAHYA'DA

Işıklar Rüzgar Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla Kütahya'da, Hemşin I Regülatörü Hidroelektrik Santrali'nin yapımı için Rize'de yer alan bazı taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN