Hindistan’da 20 aylık bebek terastan düşerek hayatını kaybetti

Hindistan’da 20 aylık bebek terastan düşerek hayatını kaybetti

Hindistan’da henüz 20 aylık bebek terastan düşerek hayatını kaybetti. Minik yavrunun bağışlanan organları 5 kişiye umut olurken, ülkenin en genç organ bağışçısı olarak kayıtlara geçti.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de yaşayan Dhanishtha ismindeki kız bebek, terastan düşerek ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 20 aylık bebek, ailesi tarafından organ bağışına izin verilmesi ile 5 kişiye umut oldu.

Başkent Yeni Delhi'deki Ganga Ram Hastanesi'nden yapılan açıklamada; bebeğin, karaciğeri, her iki böbreği ve korneasının 5 hastaya nakledildiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, "Dhanishtha’nın ebeveynleri, yaşadıkları tarifsiz acıya rağmen minik yavrunun organlarını bağışlayacak cömertliğe sahip" ifadelerine yer verildi.

Ülkenin karşı karşıya olduğu akut organ donörü krizini çözebilmek için Dhanishtha’nın ebeveynleri gibi daha fazla insanın öne çıkması gerektiği de aktarıldı. 

5 KİŞİYE UMUT OLDU

Organ bağışı ile 5 hayat kurtaran bebeğin babası Ashish Kumar, “Hastanede kaldığımız süre boyunca organ ihtiyacı olan birçok hasta ile tanıştık. Kızımızı kaybetsek de organ bağışı ile yaşamaya devam ediyor. Kızımızın organları, insanlara hayat verdi” dedi. 

En düşük organ bağışı oranına sahip ülkelerden biri olan Hindistan’da her yıl ortalama 500 bin kişi, organ nakli yapılamaması nedeniyle yaşamını yitiriyor. 

Hindistan yasalarına göre, kişinin ölümünden sonra organlarının bağışlanıp bağışlanmayacağına yalnızca ölen kişinin yakın akrabaları karar verebiliyor. Kişi, yaşamı boyunca organ bağışında bulunmayı taahhüt etse dahi ölümünün ardından organ nakli yapılabilmesi için yakınlarının onay vermesi gerekiyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN