Hindistan'da sel felaketi: 77 ölü

Hindistan'da sel felaketi: 77 ölü

Hindistan'ın güneyindeki Telangana ve Maharaştra eyaletlerinde şiddetli muson yağışlarının yol açtığı sel ve kazalarda 77 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan'da Çarşamba gününden itibaren başlayan şiddetli yağışları nedeniyle ülkenin farklı bölgelerde sel meydana geldi. Ülkeyi vuran sel felaketinde 50’si Telangana eyaletinde 10’u Maharaştra eyaletinde toplam 77 kişi hayatını kaybetti.

Selde can kaybının yanı sıra, pirinç, pamuk gibi mahsuller büyük zarar gördü. Hindistan Devlet Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada,” sel nedeniyle en az 272 bin 16 milyon dolar değerinde mahsul zarar gördü” ifadesini kullandı.

Maharashtra'da bir tüccar Nitin Kalantri, “Soya fasulyesi, güvercin bezelyesi gibi ürünler büyük bir zarar gördü. Hasat edilen mahsulun kalitesi de kötüleşti ”dedi.
Yerel kaynaklara göre Telangana eyaletinin Haydarabad kenti selden en çok etkilenen bölge olması sonucu Perşembe günü kentte tatil ilan edildi. Yetkililer halka seslenerek evden ayrılmamasını istedi.

Microsoft, Accenture, Amazon ve TCS gibi uluslararası şirketlerin ofislerinin bulunduğu Haydarabad kentinde sel nedeniyle hayat durma noktasına geldi.

Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), Mumbai dahil olmak üzere Maharaştra eyaletinin farklı bölgelerinde yağışların 100 milimetreye ulaştığını açıkladı.

HİNDİSTAN'DA KORONAVİRÜS NEDENİYLE SON 24 SAATTE 895 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan ABD'nin ardından koronavirüs salgının en çok etkilediği Hindistan'da, pandemiden son 24 saatte 895 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede 895 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 112 bin 161'e yükseldi.

Hindistan'da son 24 saatte 63 bin 371 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi, toplam vaka sayısı 7 milyon 370 bin 468'e çıktı.

Ülkede, şimdiye kadar virüse rastlanan 6 milyon 453 bin 779 kişi iyileşti.

Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, Hindistan, dünyada en fazla vaka görülen ikinci ülke konumunda bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN