Hindistan'da koronavirüs salgını durdurulamıyor

Hindistan'da koronavirüs salgını durdurulamıyor

Hindistan'da Kovid-19 vaka artışı durdurulamıyor. Ülkede tespit edilen vakalar 14 milyonu geçerken, günlük vaka sayısı 200 bini geçti.

Dünyada en çok vaka sayısına sahip ikinci ülke Hindistan'da kısıtlamalara ve aşılama programlarına rağmen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) a bağlı vaka sayıları artmaya devam ediyor. Hükümet yetkilileri ülkede tespit edilen günlük vaka sayısının 200 bini aştığını kaydetti. Bu,salgından bu yana kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

GÜNLÜK VAKA 200 BİNİ GEÇTİ

Hindistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, toplam Kovid-19 vaka sayısı 14 milyonu geçti. Dün açıklanan veriye göre bir gün içinde 206 bin 793 vaka tespit edildi. Kovid-19 nedeniyle bir günde 1038 kişi hayatını kaybettiği ülkede toplam ölüm sayısı 173 bini geçti.

Hindistan, son haftalarda günlük Kovid-19 vakalarında ciddi bir artış yaşıyor. Pek çok şehir, hükûmetten yeni bir kapanma dönemine geçmesini bekliyor. Öte yandan federal hükûmet yeni bir kapanma olmayacağını duyurdu. 

100 MİLYONDAN FAZLA AŞI UYGULANDI

Hindistan'da Kovid-19'a karşı aşılama programı 16 Ocak'ta başladı. Resmi verilere göre bugüne kadar 100 milyondan fazla aşı uygulandı. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN