Hong Kong, aşılamaya başladı

Hong Kong, aşılamaya başladı

Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesinde Kovid-19 aşılama çalışmaları başladı. İlk aşılar Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam ve Bölge Sağlık Bakanı Sophia Chan'a vuruldu.

Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılama kampanyası başladı. Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam ve Bölge Sağlık Bakanı Sophia Chan ilk aşı yaptıranlar oldu.

screenshot-5.jpg

Çinli Sinovac şirketi tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısından 12 milyon dozluk ilk teslimat geçen hafta kente ulaşmıştı. Aşılama programında yaşlılara, sağlık çalışanlarına, bakımevi ve hava yolu personeli ile sınır aşırı nakliyat yapan şoförlere öncelik tanınacak.

screenshot-6.jpg

Kent yönetimi, Sinovac aşısı ile Alman biyoteknoloji şirketi Biontech ile ilaç firması Pzfizer'ın geliştirdiği Kovid-19 aşısının kullanımına onay vermişti. Daha önce sipariş verilen Oxford-AstraZenaca aşısı ise hala onay için değerlendirme aşamasında bulunuyor.

screenshot-7.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN