İBB askıda fatura ödemesi nasıl yapılır? Askıda fatura başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşte İBB askıda fatura sorgulama ekranı

İBB askıda fatura ödemesi nasıl yapılır? Askıda fatura başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşte İBB askıda fatura sorgulama ekranı

İBB askıda fatura başvurusu nasıl yapılır? Askıda fatura kampanyası nedir? sorularının yanıtları merak ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı sürecinde zor günler geçiren vatandaşlar için 'askıda fatura' uygulaması başlattıklarını duyurdu. Peki, askıda fatura başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İBB askıda fatura ödemesi nasıl yapılır? İşte askıda fatura uygulamasına dair tüm detaylar...

'Askıda fatura ödemesi nasıl ve nereye yapılır?', 'İBB askıda fatura uygulamasına nasıl başvurulur?' sorularının yanıtlarına haberimizde yer verdik. Koronavirüs (corona virüs) salgınından dolayı ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 'askıda fatura' uygulaması başlatıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan uygulamayla, geçim sıkıntısı yaşayan ailelerin doğalgaz ve su faturaları hayırseverler tarafından ödenmesi amaçlanıyor. Peki, 'askıda fatura ödemesi nasıl yapılır?', 'İBB askıda fatura uygulamasına başvuru nasıl yapılır?' İşte 'İBB askıda fatura sorgulama ekranı' detaylarını KARAR.com okurları için hazırladık...

ASKIDA FATURA NEDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından tanıtılan 'askıda fatura' uygulaması, ihtiyaç sahibi vatandaşların ödemesi gereken faturaları online olarak askıya bırakabilmesini sağlıyor. Tamamen online olarak işleyen ve askidafatura.ibb.gov.tr adresinde yayın yapan platform ile hizmet veren sistem, hayırsever vatandaşların yapacağı iyiliğe aracılık edecek.

ASKIDA FATURA UYGULAMASIYLA HANGİ FATURALAR ÖDENİYOR?

Fatura hizmeti şimdilik sadece İGDAŞ ve İSKİ kurumlarını kapsıyor. Yani askıda fatura uygulamasında şimdilik sadece doğalgaz ve su faturalarının askıya bırakılması mümkün. Ancak kampanyanın genişlemesi durumunda farklı kategorideki faturaların da eklenebileceği, operatörlerin de entegrasyonu ile telefon ve internet faturalarının da sisteme dahil edilmesi mümkün olabilir.

İBB ASKIDA FATURA SORGULAMA EKRANI

ASKIDA FATURA ÖDEMESİ NASIL VE NEREYE YAPILACAK?

Ekrem İmamoğlu, yeni başlattıkları askıda fatura uygulamasını şu sözlerle anlattı:

"Belediyemiz tarafından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilmiş aileler, İBB'nin internet sitesine giriş yapacak. Karşısına çıkacak olan, 'askıda fatura' uygulamasına tıklayacak; İBB kuruluşları olan İSKİ ve İGDAŞ'a ait su ve doğalgaz faturalarının bilgisini buraya yazacak.

Fatura ödeyerek hayır yapmak isteyen hemşehrilerimiz de su için farklı fiyat aralığında, gaz için farklı fiyat aralığında fatura ödeme tercihinde bulunabilecek. Kampanya ile ilgili tüm ayrıntılara, ibb.gov.tr'ye girerek askıda fatura uygulamamızda görebilirsiniz."

İBB ASKIDA FATURA UYGULMASINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Elbette askıya fatura bırakmak için şartlar bulunuyor. Askıya fatura bırakacak kişilerin daha önce sosyal yardım talebinde bulunmuş ya da bulunacak olan ve sosyal yardım talebi incelemesi olumlu sonuçlanmış olan kişilerden seçiliyor. Dolayısıyla faturasını askıya bırakacak kişilerin gerçekten de bu yardıma ihtiyaç sahipleri arasından seçildiğini söylememiz mümkün. Böylece askıya bırakılan faturaları ödeyen hayırsever vatandaşlar, yaptıkları yardımın ihtiyaç sahibi vatandaşların yararına olacağını bilecek.

Askıda fatura uygulamasının ödeme sayfası 6 Mayıs 2020 Çarşamba günü itibariyle hizmete açıldı. Dolayısıyla hayırsever vatandaşlar, bu tarih itibariyle siteye gelerek ödeme gerçekleştirebilecek. Faturasını askıya bırakmak için ise şimdiden başvurular başladı. İhtiyaç sahipleri şu anda faturalarını askıya bırakabiliyor.

ASKIDA FATURA SAYFASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN