İBB askıda kurban başvurusu nasıl yapılır? İBB kurban bağışı nereye ve nasıl yapılır? Askıda kurban başvuru ekranı

İBB askıda kurban başvurusu nasıl yapılır? İBB kurban bağışı nereye ve nasıl yapılır? Askıda kurban başvuru ekranı

'İBB askıda kurban başvuru şartları neler?' sorusunun yanıtı merak ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığı sürecinde ekonomik zorluk yaşayan vatandaşlar için başlattığı 'askıda fatura' uygulamasını ek olarak Kurban Bayramı'nda 'askıda kurban' kampanyası başlattı. İnternet üzerinden kolaylıkla ihtiyaç sahiplerine kurban bağışı yapabilirsiniz. İşte 'askıda kurban başvuru ekranı'...

'Askıda kurban ödemesi nasıl ve nereye yapılır?', 'İBB askıda kurban uygulamasına nasıl başvurulur?', 'Askıda kurban başvuru şartları neler?', 'İBB kurban bağış ücreti ne kadar?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Hayırsever vatandaşlar Kurban Bayramı’nda kesecekleri kurbanlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi eliyle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırabilecek. Toplumsal dayanışma adına başlatılan 'askıda fatura' uygulaması, Kurban Bayramı'nda 'askıda kurban' olarak hizmet de verecek. Detaylar haberimizde...

ASKIDA KURBAN NEDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kurban Bayramı öncesi duyurduğu 'askıda kurban' uygulaması, hayırsever vatandaşlar ile ihtiyaç sahibi vatandaşları bir araya getirerek kurban eti bağışlanmasını sağlıyor. Tamamen online olarak işleyen ve istanbulvakfi.istanbul adresinde yayın yapan platformda, ihtiyaç sahibinin veya bağışçının isimleri yayınlanmıyor.

İBB ASKIDA KURBAN BAŞVURU EKRANI

ASKIDA FATURA ÖDEMESİ NASIL VE NEREYE YAPILACAK?

Hayırsever vatandaşlar, 'Askıda Fatura', 'Anne Bebek Paketi', 'Aile Destek Paketi' gibi kampanyalarla yardımlarını İBB eliyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıkları gibi, Kurban Bayramı'nda da kesecekleri kurbanları bu ailelere ulaştırmış olacak.

KURBAN HİSSE BEDELİ 1495 TL

İstanbul Vakfı üzerinden yürüyecek kurban bağışı dayanışmasında, 1150 büyükbaş kurban kesilecek ve bir kurbanda 7 hisse olacak. Konserve işlemiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak etler kemiksiz ve 16 kg olacak. Hayırseverler bir hisse için 1495 TL ödeyecek.

İBB bu bağış kampanyasını, Et ve Süt Kurumu'nun İzmir'deki tek anlaşmalı mezbahasına sahip Efkar Et Kombinası ile gerçekleştirecek.

KURBAN KESİMİ NOTER HUZURUNDA YAPILACAK

Planlamaya göre kurbanların kesimi bayramın ikinci ve üçüncü günü olan 1 Ağustos ve 2 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Kesim esnasında İBB'nin tesiste bir veteriner hekimi bulunacak. Ayrıca vekaletler noter huzurunda okunacak ve videoya kaydedilecek.

İBB, kesimlerin ardından etleri ihtiyaç sahiplerine konserve kavurma olarak dağıtacak. Planlamaya göre her 1 ton etten, 920 adet 800'er gramlık 736 kg kavurma üretilecek. Toplam üretim ise 117 bin 760 adet konserve olacak.

Konserveler 16 Ağustos tarihinde frigorofik araçlarla İBB'ye teslim edilecek ve dağıtım süreci başlayacak. Yaklaşık 120 bin konserve kavurma İstanbul'daki ihtiyaç sahibi ailelere kısa süre içinde ulaştırılacak.

YARDIM KAMPANYASI İSTANBUL İLE SINIRLI DEĞİL

İBB'ye ait 30 yıllık İstanbul Vakfı tarafından düzenlenen kurban bağış kampanyasına hayırsever vatandaşlar dünyanın her yerinden katılabilecek. Kurban bağışı yapmak isteyen herkes istanbulvakfi.istanbul adresine giderek elektronik ortamda bağış işlemini kendisine en uygun ödeme seçeneği ile kısa sürede gerçekleştirebilecek.

İBB ASKIDA FATURA UYGULMASINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Askıya kurban talebinde bulunacak kişilerin daha önce sosyal yardım talebinde bulunmuş ya da bulunacak olan ve sosyal yardım talebi incelemesi olumlu sonuçlanmış olan kişilerden seçiliyor. Dolayısıyla faturasını askıya bırakacak kişilerin gerçekten de bu yardıma ihtiyaç sahipleri arasından seçildiğini söylememiz mümkün. Böylece askıya bırakılan faturaları ödeyen hayırsever vatandaşlar, yaptıkları yardımın ihtiyaç sahibi vatandaşların yararına olacağını bilecek.

Daha fazla bilgi almak veya ihtiyaç sahibi olarak başvurmak için 153 numaralı İBB Beyaz Masa'yı arayabilirsiniz.

ASKIDA KURBAN SAYFASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Arife günü - 30 Temmuz 2020 Perşembe günü

1. gün - 31 Temmuz 2020 Cuma günü

2. gün - 1 Ağustos 2020 Cumartesi günü

3. gün - 2 Ağustos 2020 Pazar günü

4. gün - 3 Ağustos 2020 Pazartesi günü

2020 YILI RESMİ TATİLLER

KURBAN BAYRAMI'NDA YAPILMAMASI GEREKEN 10 HATA

EN GÜZEL BAYRAM MESAJLARI İÇİN TIKLAYIN

KURBAN BAYRAMI'NDA HAVA NASIL OLACAK?

İSTANBUL KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELLİ OLDU

ABB 'AFİYET VER' BAŞVURUSU VE BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

2020 KURBAN VEKALET ÜCRETİ NE KADAR?

KURBANLIK HAYVAN SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

AKİKA KURBANI NEDİR VE ADAK YERİNE GEÇER Mİ?

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

TÜRKİYE'NİN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN