İBB Meclisi'nde şaşırtan arsa oylaması: AK Parti'deyse 'tesis', CHP'deyse 'yeşil alan' olsun

İBB Meclisi'nde şaşırtan arsa oylaması: AK Parti'deyse 'tesis', CHP'deyse 'yeşil alan' olsun

AK Partili Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun, seçimden önce 'Gençlik ve Spor Merkezi' yapacağını açıkladığı, İBB Meclisi'nde AK Partili üyelerin oylarıyla yeşil alan olarak tahsis edildi. Görüşmede CHP'li Hayrettin Özbakır, 'AKP’liler KİPTAŞ’a ait gayrimenkulü, çoğunluklarına güvenerek İBB’nin elinden yağmacı mantığıyla devşirmek istiyorlar' dedi. AK Partili İmar Komisyonu Başkanı Yüksel Akyol ise bir alanın park alanına alınmasının yağmacılık olmadığını savunarak, 'Niye yeşil alana alıyoruz? Çünkü satacaklar burayı. Sattırmamanın yolu park alanına almaktan geçiyor' diye konuştu.

AK Partili Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun seçimden önce “Gençlik ve Spor Merkezi” yapacağını açıkladığı arsa, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Partililerin oy çokluğuyla imar planları değiştirilerek yeşil alan ilan edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kararı veto etmesinin ardından yeniden İBB Meclisi'nin gündemine gelen arsa için AK Partili üyeler önceki kararda ısrar etti. Arsa böylece yeşil alan olarak ilan edildi.

İMAR PLANLARI DEĞİŞTİRİLDİ

İBB Meclisi eylül ayı toplantısında, İBB Başkanı İmamoğlu’nun veto ederek, bir kez daha görüşülmek üzere meclise geri gönderdiği 5 meclis kararını yeniden görüştü.

İmamoğlu’nun bir kez daha görüşülmesini istediği kararlardan biri, Başakşehir’de bulunan bir arsanın imar planlarının değiştirilmesiyle ilgiliydi. İBB’nin şirketlerinden KİPTAŞ’a ait 1266 ada, 1 nolu parsel, seçimlerden önce 'Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı'ydı. İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti Grubu, temmuz ayında oy çokluğuyla çıkardığı bir karar ile arsanın imar planını yeşil alana çevirdi. AK Parti Grubu kararında ısrar edince imar planı kesinleşmiş oldu. Ancak konu yargıya taşınması durumunda, kararın bozulması söz konusu.

SEÇİMDEN ÖNCE 'GENÇLİK VE SPOR MERKEZİ' YAPILACAĞI DUYURULMUŞTU

Mülkiyeti, dolaylı olarak İBB’ye ait olmasına karşın, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, seçimden kısa bir süre önce, söz konusu arsaya Gençlik ve Spor Merkezi yapacaklarını duyurdu. Başakşehir Belediyesi adına arsaya asılan ve Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun imzasını taşıyan devasa pankartta “Sular Vadisi Gençlik ve Spor Merkezi Yapımına Başlıyoruz Hayırlı Olsun” yazıyordu. Pankartta ayrıca yapılacak olan tesisin sanal görüntüsü de vardı.

İBB'DEN VİZE ÇIKMAYINCA YEŞİL ALANA ALINDI

Ancak İBB Başkanlık seçimlerini Ekrem İmamoğlu’nun kazanması, mülkiyeti kendinde olmadığı için Başakşehir Belediyesi’nin projesini atıl duruma düşürdü. Bir mağazanın uzun yıllar faaliyet yürüttüğü arsa, 5 bin 447 metrekare büyüklüğünde. Başakşehir Belediyesi’nin projesine İBB’den vize çıkmaması üzerine, AK Parti Grubu imar planlarını değiştirerek, arsayı yeşil alana aldı.

'İBB'NİN ELİNDEN YAĞMACI MANTIĞIYLA DEVŞİRMEK İSTİYORLAR'

Söz konusu kararın yeniden görüşülmesi sırasında söz alan meclis üyeleri görüşlerini dile getirdi. CHP İBB Meclis üyesi Hayrettin Özbakır yaptığı konuşmada “AKP’liler KİPTAŞ’a ait gayrimenkulü, çoğunluklarına güvenerek İBB’nin elinden yağmacı mantığıyla devşirmek istiyorlar “dedi.

'SATTIRMAMANIN TEK YOLU PARK ALANINA ALMAK'

AKP’li İmar Komisyonu Başkanı Yüksel Akyol, bir alanın park alanına alınmasının yağmacılık olmadığını savundu. Akyol daha sonra “Niye yeşil alana alıyoruz? Çünkü satacaklar burayı. Sattırmamamın yolu park alanına almaktan geçiyor” dedi.

Yüksel Akyol sözlerinin devamında şunları söyledi:

“Biz bu madde de bu alanın sosyal tesis alanın yeşil alana alınmasını konuşuyoruz. Başakşehir Belediye Başkanımız da bunun gerekçesi için de daha önce aile sağlığı merkezinde olan alanı KİPTAŞ sattı, yağma budur. Biz bu yağma devam etmesin diye kurtarmak için park alanına alıyoruz. Alakası yok mu bunun, direkt alakalı konu. Niye yeşil alana alıyoruz bunu açıklıyoruz. Çünkü satacaklar burayı. Sattırmamamın yolu park alanına almaktan geçiyor biz de burayı park alanı yapıyoruz.”

'BU ANLAYIŞLA KAMU DÜZENİ SAĞLANAMAZ'

CHP İBB Meclis Üyesi Süleyman Solmaz ise şunları söyledi:

“Türk filmlerinde erkek jön şöyle der: ‘ya benimsin ya kara toprağın’. Şimdi Büyükşehir AKP’den CHP’ye geçtikten sonra, bizden çıktıysa size orayı yar etmeyiz, alırız başkasına veririz. Bu anlayışla kamu düzeni sağlanamaz. Ne yazık ki 25 yılda böyle bir kültür gelişmiş.”

'YAPTIĞIMIZ KUTSAL BİR ŞEY, TEŞEKKÜR ETMELİLER'

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“16 milyon İstanbulluyu kucaklayacağının söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanının maalesef Başakşehir'le ilgili özel bir uğraşısı var. Aralık ayında ilçemizi ziyaret etti ve kendisiyle bir toplantı yaptık. İlçemizde bir önceki İBB yönetiminin başlattığı ancak yarım kalan işlerin olduğunu, bunların tamamlanmasını rica ettim. Toplam 13 proje olduğunu, kendisi bunlar sadece 2 tanesini yapacağını söyledi. Şu an görüştüğümüz madde kültürel tesis alanı, KİPTAŞ’a ait ama maalesef orayı da satacaklar. Biz bunu engellemek zorundayız. Yaptığımız şey park yerine çevirmek, kutsal bir şey. Teşekkür etmeliler aslında.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN