İBB'den Haldun Taner Sahnesi açıklaması

İBB'den Haldun Taner Sahnesi açıklaması

Haldun Taner Sahnesi için restorasyon çalışmaları sürerken İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, binada çürük tespit edildiğini ve trajedi yaşanmaması için acilen onarım yapıldığını aktardı. Ayrıca Polat, konservatuvarın bulunduğu alanların sonradan eklenmiş asma katlar olması nedeniyle bu binada olmayacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kadıköy'ün simge yapılarından Haldun Taner Sahnesi’nde restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Binada çürüme tespit edildiğini belirten İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, beklenen İstanbul depreminde bu binada trajedi yaşanmaması için acilen binanın onarıma alındığını söyledi.

Haldun Taner Sahnesi’nin dayanaklılığına dair ilk uyarının 2007’de yapıldığını aktaran Polat, o tarihten beri Haldun Taner Sahnesi binasının depreme dayanamayacak kadar kötü durumda olduğunu ve Boğaziçi Üniversitesi raporu ile bilinmesine rağmen öğrencilerin can güvenliğinin göz ardı edildiğini belirtti.

"Deprem Yönetmeliği'ne göre, bir yapının basınç dayanımı 25 megapaskal olması gerekirken, Boğaziçi Üniversitesi tarafından yapılan raporlamada, Haldun Taner Sahnesi’nde bu basınç dayanımı 5 megapaskal düzeyinde belirlendi" diyen Polat,  "Buna rağmen, Haldun Taner Sahnesi, başta çocuklar olmak üzeri binlerce vatandaşa kapılarını açmaya devam etti. 2017 yılına gelindiğinde, bina hakkında bir restorasyon projesi hazırlanarak buranın, sahne ve kültür merkezi yapılması kararı alındı" dedi.

mahir-polat.jpg
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat

Polat, konuyla ilgili yaşanan süreci şu ifadelerde anlattı:

“2007’den bu yana tüm yazışmalar, bir şekilde berhava edilmiş ve bir şekilde can güvenliği hiçe sayılmış. 2017 yılında Koruma Kurulu kararıyla, alanın acil düzenlenme için hazırlanan proje elimize geçmiş bulundu. Dolayısıyla bizim, 2017 yılında teslim edilen restorasyon sürecini, binayı koruma ve içinde insanların can güvenliğini sağlamayarak tamamlamamız gerekiyor. Yıllardır binanın onarıma alınması gerekirken, yöneticiler tedbir almadı, binayı onarmadı. Bu süre içinde bir deprem olsaydı büyük trajedi yaşanacaktı. Biz, beklenen İstanbul depreminde bu binada bir trajedi yaşanmaması için binayı acilen onarıma alıyoruz. Burayı, Kadıköy’e bir kültür merkezi, kültür çekirdeği olarak büyük enerji sağlayacak bir proje olarak görüyoruz.”

'YENİ PROJEDE KONSERVATUVAR ORADA OLAMAYACAK'

Polat, “Biz de konservatuvarın benzer alanlarda devam etmesini çok istiyoruz. Ancak yeni proje, ne yazık ki konservatuvarın orada olamayacağı bir proje. Çünkü, konservatuvarın bulunduğu alanlar, sonradan içine eklenmiş beton asma katlar” dedi.

1111.jpg

OFİSLER KULLANIMA SUNULDU

“Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun direktifiyle, İBB olarak, İstanbul Üniversitesi Konservatuvarı'nı sahipsiz bırakmayarak çözüm önerisi de getirdik" diyen Polat, "Göztepe Parkı’nda ofis olarak kullandığımız binaları, çok büyük bir gönüllülükle, severek, İstanbul Üniversitesi Konservatuvarı öğrencilerine sunuyoruz. Üniversite, öğretim görevlileri ve öğrencilerle görüşmelerimiz devam ediyor.

Göztepe Parkı'nın içindeki yaşama; tiyatro, bale, müzik gibi her türlü kültür ve sanatsal birikimi taşıyarak katkı vermeyi, bu coşkuyu park ve yaşamla buluşturmayı düşünüyoruz. Dünyada bu konuda çok özgün ve olgun örnekler de var. Biz, İstanbul’da, bu şekilde kültür ve sanatla daha fazla buluşacağı alanları üretmeye yönelik projelere devam ediyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN