İBB'den metro girişlerine termal kameralı önlem

İBB'den metro girişlerine termal kameralı önlem

İBB Başkanı İmamoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında 100 bin ücretsiz maske dağıtılacağını duyurdu. İmamoğlu, metro girişlerinde termal kamera uygulamasına geçildiğini de bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ''Cumhurbaşkanlığı açıklaması gereği yarın itibariyle toplu taşıma araçlarımıza maskeyle binmenizi rica ediyoruz. İlk etapta yarın 100 bin ücretsiz maske dağıtacağız'' dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

''Kıymetli İstanbullular; sağlığınız ve Cumhurbaşkanlığı açıklaması gereği yarın itibariyle toplu taşıma araçlarımıza maskeyle binmenizi rica ediyoruz. İlk etapta yarın 100 bin ücretsiz maske dağıtacağız. Sizi salgından korumak en önemli vazifemiz. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.''

METRO GİRİŞLERİNE TERMAL KAMERA

Ekrem İmamoğlu, İBB'nin termal kamera uygulaması başlattığını da duyurdu.

Termal kameraların metro istasyonlarında çalışacağını resmi Twitter hesabından açıklayan Ekrem İmamoğlu, ateşi yüksek olanların araçlara alınmayarak sağlık kuruluşlarına yönlendirileceğini kaydetti. İmamoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Metro istasyonlarımızda termal kamera uygulamasına geçtik. Yüksek ateş tespiti yapılan yolcular toplu ulaşım araçlarına alınmıyor ve sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor. Yenikapı, Üsküdar, Kirazlı'dan sonra kısa sürede diğer istasyonlara da termal kameralar yerleştirilecek.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN