İBB'nin başlattığı Askıda Fatura kampanyasında 20 milyon liralık fatura ödendi

İBB'nin başlattığı Askıda Fatura kampanyasında 20 milyon liralık fatura ödendi

İBB Başkanı İmamoğlu'nun koronavirüs salgını nedeniyle 4 Mayıs'ta başlattığı 'Askıda Fatura' kampanyasında ödenen fatura tutarı 20 milyon 596 bin TL'ye ulaştı.

Zor durumdaki vatandaşlar için başlatılan kampanyada bugüne kadar 152 bin 347 adet su ve doğal gaz faturası yardımseverler tarafından ödendi. Böylece askıda bekleyen fatura sayısı 95 bin 786’ya kadar düştü.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yardımseverlere teşekkür ederek “Askıda Fatura kampanyamızda 150 bine yakın ihtiyaç sahibi ailenin 20 milyonluk faturası ödendi. Bayram yaklaşırken dayanışma örneği sergileyen bütün hayırsever vatandaşlarımıza teşekkürler. Sosyal yardım ve destek çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

SOSYAL YARDIM İÇİN BAŞVURU 1 MİLYONU AŞTI

İmamoğlu’nun paylaştığı son verilere göre İBB’ye sosyal yardım için başvuran kişi sayısı 1 milyon 30 bin 431’i buldu. 681 bin 94 ailenin ihtiyaç tespiti yapıldı. 321 bin 404 aileye gıda ve hijyen kolisi dağıtıldı. 35 bin 743 aileye alışveriş destek kartı verildi. 12 bin 92 kişi de psikolojik danışmanlık aldı.

NASIL YARDIM EDİLİYOR?

Ödemede güçlük çekenlere fatura desteğinde bulunmak isteyenler, 153 İBB Beyaz Masa ulaşarak ya da https://askidafatura.ibb.gov.tr/ web sitesini ziyaret ederek katkıda bulunabiliyor. “Askıda Fatura” portalına bırakılmış, abone ismi bulunmayan tutarlardan ödenmek istenen fatura seçilerek katkı verilebiliyor. Böylece veren elin alan eli görmediği bir dayanışma geliştiriliyor.

Askıya sadece İBB tarafından sosyal yardım talebi onaylanmış kişiler fatura bırakabiliyor. Daha öncesinde sosyal yardım talebinde bulunmamış kişiler ise https://sosinc.ibb.gov.tr adresinden talepte bulunarak bu süreci başlatabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN