20 yanvar Bakü katliamı

20 yanvar Bakü katliamı

Iğdır’daki sivil toplum kuruluşları, 1990 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Sovyetler Birliği tarafından katledilen şehitler için anma programı düzenledi

Belediye meydanında düzenlenen program, saygı duruşu ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.Programda açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, Azerbaycan tarihinde hem hüzün hemde gurur günü olan 20 Ocak şehitlerini anmak için toplandıklarını belirtti. Ünsal, “20 Ocak 1990 yılında Azerbaycan’da bağımsızlık ve özgürlük isteyen insanlar, Bakü’nün Azatlık Meydanında toplanmış hep bir ağızdan Azerbaycan’a hürriyet ve bağımsızlık diye haykırıyordu. Azerbaycan’da başlayan bu bağımsızlık harekatından rahatsız olan Ruslar, her zaman sömürdükleri, rahatsız oldukları ve 70 yıldır esir ettikleri bir milyondan fazla insanın üzerine ağır silah ve tanklarla saldırmıştır. Bu saldırıda yüzlerce insan ölmüştür” dedi.Program, şehitler için edilen duaların ardından sona erdi.

IĞDIR/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN