Igor Kokoskov kimdir, kaç yaşındadır ve hangi takımları çalıştırdı? Fenerbahçe Kokoskov ile anlaştı

Igor Kokoskov kimdir, kaç yaşındadır ve hangi takımları çalıştırdı? Fenerbahçe Kokoskov ile anlaştı

Zeljko Obradovic'in ayrılmasının ardından yeni başantrenör arayışlarına tam gaz devam eden Fenerbahçe Beko’nun, Sacramento Kings'in yardımcı antrenörü Igor Kokoskov ile 3 senelik sözleşme imzaladığı haberi, spor dünyasında son dakika olarak duyuruldu. Bu gelişmenin ardından, ‘Igor Kokoskov kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda çalıştı?’ soruları merak edilmeye başlandı.

Obradovic’in yakından tanıdığı isim olan Igor Kokoskov’un Fenerbahçe Beko ile anlaşmaya vardığı açıklandı. NBA’de başantrenörlük yapan ilk Avrupalı isim olarak tanınan Igor Kokoskov, Sırbistan Millî Takımı’nda Bora’nın yardımcılığını yapmıştı.

FENERBAHÇE BEKO’NUN YENİ BAŞANTRENÖRÜ IGOR KOKOSKOV KİMDİR?

2000’den beri NBA'de birçok takımda yardımcı antrenörlük yapan Igor Kokoskov, ismini ilk başta Slovenya Milli Takımı ile duyurmuştu. 2017 Avrupa Şampiyonası'nda finalde Sırbistan'ı geçerek kupayı kazanan Igor Kokoskov, bu turnuvada sergilediği performansın ardından Phoenix Suns'ın dikkatini çekti.

2018’de Phoenix'in başantrenörlüğüne getirilen Igor Kokoskov, NBA'de başantrenörlük yapan ilk Avrupalı isim olarak öne çıktı.

Phoenix Suns ile tam bir uyum içerisinde olamayan Igor Kokoshov, sezon sonunda takımdan ayrılma kararı aldı.

Phoenix'ten ayrılmasının ardından Vlade Divac'ın genel menajerliğini yaptığı Sacramento Kings'te yardımcı antrenörlüğe başlayan Igor Kokoskov, Fenerbahçe Beko’da Zeljko Obradovic'in yakından tanıdığı bir isimdir.

2004 - 2005 yılları arasında Zeljko Obradovıc'in Sırbistan Millî Takımı'nda yardımcılığını yapan Igor Kokoskov'un sarı-lacivertli takımdaki yardımcıları ise henüz belli olmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN