IKBY'de koronavirüs nedeniyle cuma hutbelerinin süresi kısaltıldı

IKBY'de koronavirüs nedeniyle cuma hutbelerinin süresi kısaltıldı

IKBY'de koronavirüs salgını nedeniyle, normal şartlarda 1 saat olan cuma hutbesinin süresi 12 dakikaya indirildi. 3 gün olan taziye merasimlerinin de geçici olarak kaldırılması kararı alındı.

İslam Alimleri Birliği Başkanı Abdullah Veysi, Erbil'de düzenlediği basın toplantısında, 5 koronavirüs vakasının tespit edildiği IKBY'de Kovid-19'un yayılmasını önlemek için alınan önlemlere dair açıklamalarda bulundu.

İnsanları bir araya getiren kandil benzeri dini etkinlikler ve taziye merasimlerinin geçici olarak kaldırıldığını belirten Veysi, bir saat olan cuma hutbelerinin de 12 dakikaya indirilmesine karar verildiğini kaydetti.

Veysi, "Koronavirüse yakalanan veya şüpheli durumda olanlar cuma hutbelerine iyileşinceye kadar gelmeyebilirler." dedi.

Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf Bedr, dün yaptığı yazılı açıklamada, başkent Bağdat'ta İran'dan gelen 2 kişide daha Kovid-19'a rastlandığını, böylece Irak'taki vaka sayısının 21'e çıktığını bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN