İki dakikalık egzersiz bile öğrenme yetilerinizi geliştiriyor

İki dakikalık egzersiz bile öğrenme yetilerinizi geliştiriyor

İsveçli bilim insanları, egzersiz ile öğrenme yetileri arasındaki bağlantıyı araştırdı. Buna göre, en az iki dakika egzersiz yapmanın bile öğrenme ve hafıza yetilerini iyileştirdiği sonucuna ulaşıldı.

İsveç Jönköping Üniversitesi'nden bilim insanları, 2009-2019 yılları arasında 18 ve 35 yaşları arasındaki insanlar üzerinde yapılan egzersiz konulu çalışmaları inceledi.

İKİ DAKİKA EGZERSİZ BİLE YETİYOR

Transnational Sports Medicine isimli dergide yayımlanan araştırma sonuçların göre, iki dakika ve bir saatlik aerobik egzersizin (koşu, yüzme, bisiklet, yürümek gibi) genç yetişkinlerde öğrenme ve hafıza yetilerini geliştirdiği tespit edildi.

ÖĞRENME YETİSİ İLE EZGERSİZ BAĞLANTILI

Orta ya da yüksek yoğunluklu bir egzersizin yalnızca 120 saniye sürse bile 'öğrenme, hafıza, planlama, problem çözme ve konsantrasyon'a olumlu etkileri olduğu belirtildi.

Araştırmacılar, 'öğrenme yetisi' ve egzersiz arasında bir bağlantı olduğunu söyledi. Buna bağlı olarak çalışmalardan önce yapılan kısa süreli egzersizlerin etkili olabileceği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN