İkinci Ayvatoğlu vakasının kahramanı tutuklandı

İkinci Ayvatoğlu vakasının kahramanı tutuklandı

Ankara'da savunma sanayi alanında faaliyet gösteren şirketleri 10 milyon lira dolandıran Hüseyin Mesut Alver tutuklandı.

Ankara’da kendileri Savunma Sanayi Başkanlığı’na bağlı kuruluş olarak tanıtan ve savunma sanayi alanında faaliyet gösteren diğer şirketleri tehdit ederek 10 milyon lira dolandıran Hüseyin Mesut Alver tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

TR-STS Savunma ve Harp Sanayi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Mesut Alver’in AK Partili birçok isimle birlikte paylaştığı fotoğraflar gündem olmuştu. 

1.jpg

KENDİLERİYLE İŞ YAPMAYANLARA TEHDİT 

Sosyal medyada Savunma Sanayi Başkanlığı'nın bir alt kuruluşu imajı çizen ve iktidardaki birçok isimle yan yana fotoğraflar paylaşan şirket sahibi, kamuoyunda güven kazanmış ve şirketlerinin başkanlığa bağlı bir kuruluş olduğunu iddia eden ekip, iş birliği yapmayanları 'iş yapamamakla' tehdit etmişti.

2.jpg

10 MİLYON TL’LİK VURGUN 

Bahsi geçen şirket ayrıca, savunma sanayi alanında ihale kazanan şirketler ile temasa geçerek kendilerine de pay verilmesini talep etmişti. Şirketlerin kabul etmemeleri durumunda devlet büyükleriyle temaslarının olduğunu ve ihaleyi iptal ettireceklerini söylenmişti. Şirketin uyguladığı bu yöntemlerle 5 milyon TL'lik vurgun gerçekleştirmişti.

3.jpg

SOSYAL MEDYADA “İKTİDARIN YANINDAYIZ” İMAJI 

Kendisini yönetim kurulu başkanı olarak tanıtan kişinin, sosyal medya hesaplarından devletin önemli kademelerinde görev alan kişilerle çekilmiş fotoğraflar paylaşıldığı da görüldü.  

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN