İkinci Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

İkinci Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında, İkinci Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri belli oldu. Peki, yeni bilim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Seçil Özkan kimdir kaç yaşında ve nerelidir? Ayrıntılar karar.com’da…

Halk sağlığı alanında yüzlerce makaleye imza atan ve pekçok ödüle layık görülen Prof. Dr. Seçil Özkan, 7 üyeden oluşacak İkinci Koronavirüs Bilim Kurulu üyeliğine davet edildi. Peki, Prof. Dr. Seçil Özkan kimdir kaç yaşında ve nerelidir? Merak edilenler haberimizde…

PROF. DR. SEÇİL ÖZKAN KİMDİR?

1970 yılında İzmir’de doğan Seçil Özkan, 1992 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuş, 1999 yılında Gazi Üniversitesi'nde Halk Sağlığı alanında tıp doktoru uzmanlığını tamamlamıştır. Özkan, 2002 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamış, sağlık eğitimi, tıp eğitimi ve program geliştirme, farmakoepidemiyoloji gibi birçok alanda çalışmalarda bulunmuştur. Prof. Dr. Seçil Özkan, meslek hayatı boyunca, Gazi Üniversitesi rektör danışmanlığı, Gazi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı gibi birçok değerli görev yapmış, Halk Sağlığı Profesörü unvanını ise 2011 yılında almıştır. Özkan, 2016 yılından bu yana T.C. Sağlık Bakanlığı'nda Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi olarak çalışmaktadır.

50 yaşında olan Prof. Dr. Seçil Özkan, Sağlığı İlaçlarla ilgili gözlemsel çalışmalar, Biyoistatistik, Farmakoepidemiyoloji, Sağlık eğitimi Sağlığı geliştirme Tıp eğitimi ve program geliştirme Ölçme ve değerlendirme Üreme ve Epidemiyoloji alanlarında çalışma yapmıştır.

İKİKİNCİ BİLİM KURULU ÜYELERİ KİMLER?

İkinci koronavirüs Bilim kurulunda Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan’ın yanı sıra, Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay, Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztür, Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş ve İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Özer de bulunuyor. Son katılan isimlerle 31 bilim insanından oluşan Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinin sayısı 38’e yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN