Güney Kore'de, Kim Jong Un'un kuklası yakıldı

Güney Kore'de, Kim 
Jong Un'un kuklası yakıldı

Kuzey Kore'nin dün Güney'den yapılan propaganda yayınlarına top atışıyla karşılık vermesi Seul'de protesto edildi.

Seul'de toplanan 100 kadar gösterici, Kuzey Kore bayrakları ve ülkenin lideri Kim Jong Un'un kuklasını yaktı. Göstericiler, Pyongyang'daki diktatörlüğe karşı uluslararası toplumu sert yaptırımlar uygulanmasını istedi.

İki 'düşman kardeş' ülke arasındaki son gerginlik, sınır bölgesinde Güney Kore askerlerin mayına basmasıyla yükselmişti. Olaydan Kuzey Kore'yi sorumlu tutan Seul, sınırda propaganda yayınlarına başlayınca Kuzey Kore'den top atışı yapılmış, Güney Kore de dün buna 20 misliyle karşılık vermişti. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmasa da Kuzey Kore bugün yarı-savaş durumuna geçti.

Yarı-savaş hali

Kuzey Kore'nin kısa menzilli Scud ve orta menzilli Rodong füzelerini harekete geçirdiği belirtildi. Güney Kore'nin Yonhap haber ajansına göre, Pyongyang'ın füzeleri fırlatmaya hazır hale getirmekte olduğu tespit edildi.

'Yarı-savaş hali' ilan eden Kuzey Kore lideri Kim Kong Un ise Güney Kore sınırındaki askerlere hazırlıklarını buna göre yapmaları talimatını verdi.

Başkent Pyongyang'da da yarı-savaş haline geçildiği haberi caddelere kurulan dev ekranlardan halka duyuruldu.

Güney Kore mesajı ulaştırlamadı

Güney Kore yönetimi bugün Kuzey'den yapılan top atışı için özür dilenmesi ve sorumluların cezalandırılmasını istedi. Fakat Pyongyang'ın bu mesajı almayı reddettiği bildirildi.

Güney Kore Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'den gelebilecek her türlü saldırıya güçlü şekilde karşılık vereceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN