İlk Covid-19 Multidisipliner Sürekli Tıp Eğitimi kitabı BTO’dan

İlk Covid-19 Multidisipliner Sürekli Tıp Eğitimi kitabı BTO’dan

Bursa Tabip Odası, 52 bilim insanı tarafından hazırlanan Sürekli Tıp Eğitimi Pandemi kitabını yayımladı. Bursa Tabip Odası’nın çalışmasıyla bir araya gelen bilim insanları, bu güne kadar alanında yayınlanmış ilk multidisipliner sürekli tıp eğitimi kitabına imza attı.

Covid-19 Multidisipliner Sürekli Tıp Eğitimi kitabı, aynı zamanda Covid-19’a dair bugüne kadar yazılmış en kapsamlı kitaplardan biri olma özelliğini taşıyor. Temmuz ayının ikinci yarısı itibarıyla dünya çapında 15 milyondan fazla kişinin hastalanmasına ve 600 binden fazla kişinin yaşamını yitirmesine yol açan Covid-19 hastalığı ile ilgili tıbbi bilgilerini hekimlerle buluşturma amacını taşıyan kitabın editörlüğünü Bursa Tabip Odası Sürekli Tıp Eğitimi Komisyonu Başkanı Dr. Cem Heper yaptı.

40 bölümden oluşan kitapta, Epidemiyoloji, Viroloji, İmmünoloji, Patoloji, Farmakoloji, Mikrobiyoloji, Erişkin Enfeksiyon Hastalıkları, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları, Yoğun Bakım, Anesteziyoloji, Radyoloji, Göğüs Hastalıkları, Nöroloji, Nefroloji, Oftalmoloji, Endokrinoloji, Dermatoloji, Romatoloji, Hematoloji, Gastroenteroloji, Anesteziyoloji, Genel Cerrahi, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Kardiyoloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Aile Hekimliği, İş Sağlığı ve İş Güvenliği, Halk Sağlığı, Veterinerlik, Kan Bankacılığı ve Transfüzyon Tıbbı, Psikiyatri, Çocuk Psikiyatrisi, Nükleer Tıp, Genel Cerrahi alanındaki hekimlerin araştırma ve deneyimlerine yer verildi. Kitabın, e-kitap versiyonu da Bursa Tabip Odası’nın internet sitesinden de yayınlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN