İlk vaka sonrası ilginç yöntem: Görüştüğü herkesi tek tek not etmeye başladı

İlk vaka sonrası ilginç yöntem: Görüştüğü herkesi tek tek not etmeye başladı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde çalışan Bülent Menteşe, koronavirüs salgının Türkiye'de görüldüğü tarihten bu yana 2 metre alanına giren herkesi not aldığını belirterek ''Bir enfekte olma durumunda günlüğe bakarak sizinle iletişim halinde olmaları hayati olur'' dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde teknisyen olarak görev yapan Bülent Menteşe, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının açıklanmasının ardından günlük tutmaya başladı.

Sabah evden çıktıktan sonra, görüştüğü kim varsa tarih ve saatiyle birlikte not alan Menteşe, not tutmanın herhangi bir enfekte olma durumu karşısında karantina için büyük önem taşıyacağını söyledi.

"İLK ENFEKTE HABERİNİ DUYDUM, BAŞLADIM"

Menteşe, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ilk enfekte haberini verdiği zaman not tutmaya başladığını söyleyerek ''Bakanımız, 'Virüs bulaşan hastamızın geçmişe dönük olarak gittiği yerleri, iletişim kurduğu insanları araştırıyoruz' dedi. Ben de bu bilgiler ışığında günlük tutmaya başladım.

Gündelik hayatımda gittiğim yerleri yazıyorum. 2 metre alanımdaki insanları not alıyorum. Şu anda sizinle röportaj yaptığım için sizi de yazacağım. Bunları bir enfekte olma durumunda günlüğe bakarak sizinle iletişim halinde olmaları hayati olur'' diye konuştu.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından dün basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Son 24 saatte 2 bin 69 pozitif vaka tespit ettik. Toplam vaka sayımız 5 bin 698. Bugün kaybettiğimiz 17 kişiyle can kaybımız 92'yi buldu" açıklaması yapmıştı.

İl il vaka sayılarının açıklanıp açıklanmayacağına ilişkin soruya da Koca şu cevabı vermişti: "Bir bölgenin salgını taşıdığı, bazılarının taşımadığı, bir bölgeden başka bölgeye geçişin daha fazla olmaması için (İtalya'da olduğu gibi) açıklamak istemiyoruz. Cumhurbaşkanımız bu konuyu değerlendirmektedir. Daha fazla vakanın görüldüğü iller varsa bunun için yapılması gereken önerileri de Cumhurbaşkanımıza sunmuş bulunuyoruz. Benim bilgi vermem doğru değil."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN