Çiller nasıl geçer? Çiller neden olur?

Çiller nasıl geçer? Çiller neden olur?

Çiller genellikle yaz aylarında, zararlı güneş ışınları nedeniyle olur. Çoğu insan çillerinden kurtulmak ister. Uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle sizde cildinizdeki bu lekelerden kurtulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Güneşe maruz kalan deride küçük kahverengi çiller oluşur. Çiller genellikle açık tenli insanlarda görülür. Ciddi bir rahatsızlık değildir ancak kişiyi estetik açıdan rahatsız eder. Bazı insanlar cildindeki bu lekelerden kurtulmak için doğal yollara başvurur. İşte tüm bilgiler…

ÇİLLER

Güneş ışınlarının dik açıyla gelmesiyle cildin güneş ışını alan bölgelerinde yer alan pigmentler ışınları soğutmakta yetersiz kalır ve ciltte küçük kahverengi lekeler oluşur. Bu lekelere çil adı verilir. Çiller herkeste oluşmaz çillerin oluşması için kişinin açık tenli olması gerekmektedir. Çillerin oluşmasıyla vücuda güneş ışını alınmaya devam ediliyorsa melanin üretimi arttığı için çil sayısı da artacaktır. Çiller çocukluk döneminden itibaren oluşur ve yaşın artmasıyla azalır. Daha çok sarışın, açık ve kızın tenli kişilerde görülmektedir.

NASIL GEÇER?

Maydanoz: Bir tutam maydanoz kökünü limon suyu ile kaynatın. Bu karışımla günde 2 kez yüzünüzü silin. Maydanoz ile yapacağınız bir başka kür ise maydanozu balı ile karıştırıp cildinize uygulamanız olacaktır. Bir süre bekledikten sonra cildinizi durulayın. Dilerseniz maydanoz suyunu sütle karıştırıp cildinize uygulayabilirsiniz.

Havuç: 2 yemek kaşığı havuç suyuna bir miktar limon suyu ekleyin ve günde 2 kez bu karışımla yüzünüzü silin.

Domates: Çillerin etkili olduğu bölgeye domates dilimleri yerleştirin bir süre bekledikten sonra cildinizi sütle temizleyin.

Maya: 25 gram mayayı 1 tatlı kaşığı limon suyu ile karıştırıp üzerine 1 yemek kaşığı süt ekleyin. Hazırladığınız maskeyi çilli bölgeye uygulayın bir süre bekledikten sonra durulayın.

19-12/30/ill.jpg

Patates: Patatesi rendeleyip içerisine 1 yemek kaşığı süt ekleyin. Bu maskeyi çilli bölgeye uygulayın. Bir süre bekledikten sonra iyice durulayıp nemlendirici krem sürün.

Karpuz: Karpuzu rendeleyin ve yüzünüzde bir süre bekletin. Ardında durulayın.

Ayva çekirdeği: 1 bardak su içerisine ayıkladığınız ayva çekirdeklerini koyun. 1 hafta bekletin. Bu süreçte ayva çekirdekleri jele dönüşecektir. Bu toniği geceleri çilli bölgeye uygulayın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN