İmamoğlu: Hastane Atatürk Havalimanı'na değil, Milli Emlak arazisine yapılıyor

İmamoğlu: Hastane Atatürk Havalimanı'na değil, Milli Emlak arazisine yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Atatürk Havalimanı arazisine hastane yapıyoruz" açıklamasıyla ilgili konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, "Avrupa Yakası'na yapılan hastane, Atatürk Havalimanı'na değil, yanındaki Milli Emlak'a ait araziye yapılıyor" dedi. İmamoğlu ayrıca, sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak da, "Doktor arkadaşlarımızın söylediği, bu haftadan sonra ilan edilse de çok anlamı olmaz" açıklamasında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Yavuz Oğhan’ın, meslektaşları Akif Beki ve Murat Aksoy ile birlikte sunduğu Youtube üzerinden yayın yapan “Bidebunudinle” kanalına konuk oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu toplantısından sonra duyurduğu koronavirüs tedbirleri kapsamında yapımına başlanan hastane inşaatının, söylenildiği gibi Atatürk Havalimanı'nda değil, hemen yanında bulunan Milli Emlak'a ait arazide başladığını açıkladı.

Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, İstanbul'da biri Atatürk Havalimanı, biri de Sancaktepe'de olmak üzere 1000 yataklı iki hastane inşa edileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Yoğun bir çalışmayla Atatürk Havalimanı alanını ve Sancaktepe’deki havaalanı kısmını da bin odalık hastaneyi yapıyoruz. Bunları süratle 45 gün içerisinde buraları bitireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

İMAMOĞLU: BAKIRKÖY SPOR KULÜBİNE AİT ALANA YAPILIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, gazeteci Yavuz Oğhan'ın Youtube kanalında katıldığı programda Karar yazarı Akif Beki ve gazeteci Murat Aksoy'un sorularını cevaplandırdı.

Hastanenin Atatürk Havalimanı'na yapılmadığını açıklayan İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Atatürk Havalimanı'nda yapmadınız. Ne yaptınız? Tam havalimanının karşısında Bakırköy Spor Kulübü'ne ait, spor sahasının olduğu yerde ve Florya'nın konutlarıyla dip dibe bulunan 50 bin metrelik Milli Emlak'a ait yerde bugün inşaat başladı. Şu an hafriyat yapılıyor orada.

İMAMOĞLU: SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İÇİN GEÇ KALINDI

"Doktor arkadaşlarımızın söylediği, bu haftadan sonra ilan edilse de çok anlamı olmaz. Elbette her alınan karar değerli. 20 yaş altı değerli mi, değerli. 65 yaş üstü değerli. 20 yaş altı ve 65 yaş üstünün anlamı, İstanbul’un yüzde 64’üne sokağa çıkmak hala serbest demek. Bu düşüncelerimi Sağlık Bakanı’na iki defa ilettim”

Uydu görüntülerine bakıldığında hastanenin, havalimanına değil, hemen yanındaki boş araziye yapıldığı başlatıldığı görülüyor. ​​​

İş makinalarının inşaatın başladığı arazide yoğun bir çalışma içinde olduğu görüldü.

BAKAN KOCA: KALICI OLACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, bugün yaptığı bilgilendirme toplantısında, Atatürk Havalimanı'yla ilgili şunları söylemişti:

Pandemi sonrası devre dışı kalacak şekilde düşünmedik bu hastaneleri. Tek katlı, içinde ameliyathaneleri de olan, bütün odaları gerektiğinde yoğun bakım ünitesi olan hastaneler olarak planladık. Yani kalıcı, daha sonraki süreçte benzer ya da farklı amaçlarla kullanılacak hastaneler olacak. Türkiye’nin değişik yerlerinde de planlamayı düşünüyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN