İmamoğlu'ndan Danıştay kararına ilk tepki: Kendi kalelerine gol atmak olur

İmamoğlu'ndan Danıştay kararına ilk tepki: Kendi kalelerine gol atmak olur

Ticaret Bakanlığı'nın, tartışılan genelgesinin iptali başvurusunun Danıştay tarafından reddedilmesine İBB Başkanı İmamoğlu'ndan ilk yorum geldi. İmamoğlu hukuki sürecin devam ettiğini, nihai kararın çıkmadığını belirterek 'İktidar temsilcilerinin böylesi bir kararı alkışlamamaları lazım. Bu onlar için de kendi kalelerine gol atmak olur. Yönetemezler böyle bir süreci, halka da anlatamazlar' dedi.

Belediye başkanlarına ait belediye şirketlerine yönetici atama yetkisini Meclis'e devreden Ticaret Bakanlığı genelgesinin yürütmesinin durdurulması talebinin, Danıştay tarafından reddedilmesine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ilk tepki geldi.

"BÖYLE BİR SÜRECİ HALKA ANLATAMAZLAR"

İmamoğlu hukuki sürecin devam ettiğini, nihai kararın çıkmadığını belirterek "İktidar temsilcilerinin böylesi bir kararı alkışlamamaları lazım. Bu onlar için de kendi kalelerine gol atmak olur. Yönetemezler böyle bir süreci, halka da anlatamazlar" diye konuştu.

"KARARIN 5'E 4 ALINMASI DAHA DA ÖNEMLİ"

Sözcü'ye konuşan İmamoğlu, hukuka aykırı bir konuda Danıştay'ın böyle bir karar almasını düşündürücü bulduğunu belirtti ve ekledi: "Kararın 5'e 4 alınması daha da önemli. Umarım tekrar gözden geçilirler kararı. Hukuk böyle bir şey yapamaz, hukuksuzluğu devreye sokmuş olur."

NE OLMUŞTU?

Ticaret Bakanlığı tarafından 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından Mayıs ayında yayınlanan genelge ile yasanın belediye başkanlarına verdiği belediye şirketlerine yönetici atama yetkisi, belediye meclislerine devredilmişti.

İstanbul ve Ankara gibi Meclis çoğunluğunun AK Parti-MHP grubunda olduğu belediyeler için 'yetki gaspı' anlamına gelen genelge yargıya taşınmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, genelgenin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile dava açmış, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de davaya müdahil olmuştu.

Danıştay, davanın 'yürütmeyi durdurma' talebi ile ilgili kısmını karara bağlamıştı. Yürütmeyi durdurma talebi reddedilmişti. Danıştay 8. ve 10. dairesinden 9 üyenin katıldığı oturumda karar, 5'e, 4 oy çokluğu ile alınmıştı. Genelgenin iptaline ilişkin talep ise daha sonra karara bağlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN