İmamoğlu'ndan 'Gezi' mesajı: Kılavuzun şaştığı zamanlar oldu

İmamoğlu'ndan 'Gezi' mesajı: Kılavuzun şaştığı zamanlar oldu

Gezi Parkı eylemlerinin 7. yıl dönümünde Twitter'dan paylaşım yapan İBB Başkanı İmamoğlu 'Şeyh Edebali’nin 'Ey Oğul' seslenişi yöneticiler için anlamlı bir kılavuzdur. Kılavuzun şaştığı zamanlar oldu. Şehrin yeşiline ve demokrasisine saygı göstermeyenlere karşı milyonların derin bir nefes alışı oldu Gezi' ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'ye tarihine damga vuran Gezi olayları ile ilgili bir mesaj paylaştı.

İmamoğlu, Gezi Parkı eylemlerinin 7. yıl dönümünde paylaştığı mesajında "Şeyh Edebali’nin 'Ey Oğul' seslenişi yöneticiler için anlamlı bir kılavuzdur. Kılavuzun şaştığı zamanlar oldu. Şehrin yeşiline ve demokrasisine saygı göstermeyenlere karşı milyonların derin bir nefes alışı oldu Gezi. Kaybettiğimiz canları rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

2013'ün Mayıs ayında Taksim Gezi Parkı'nda başlayan gösteriler, kısa sürede Türkiye geneline yayılmıştı.

Mayıs 2013'te ilk eylemler, iş makinelerinin Gezi Parkı'na girdiği ve çalışmalara başladığı bilgisinin sosyal medya üzerinden yayılmasıyla başlamıştı. Eylemciler, Gezi Parkı ve Taksim Meydanı'nı 2 hafta süreyle işgal etmişti. İşgal, güvenlik güçlerinin sert müdahalesiyle sona ermişti. Türkiye genelinde düzenlenen gösterilerde biri polis 8 kişi yaşamını yitimiş, 10 bine yakın kişi de yaralanmıştı.

Yüzlerce göstericinin gözaltına alındığı Gezi Parkı olaylarının ardından, aralarında Osman Kavala, Can Atalay, Mehmet Ali Alabora gibi isimlerin de yer aldığı 16 kişi hakkında iddianame hazırlanmıştı.

657 sayfalık iddianamede Gezi Parkı eylemleri 'bir darbe kalkışması' olarak tanımlanmıştı. Sanıklara 'protestoları örgütlemek ve finanse etmenin' yanı sıra 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' suçlamaları da yöneltilmişti. Şubat 2020'de sonuçlanan davada, Osman Kavala dahil 9 sanık beraat etmiş, 7 sanığın dosyaları da ayrılmıştı.

Gezi Parkı davasından beraat eden Kavala, aynı gün içinde başka bir soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alınmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN