İmamoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' paylaşımı: Kendi kazdığımız kanala kendimiz düşeceğiz!

İmamoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' paylaşımı: Kendi kazdığımız kanala kendimiz düşeceğiz!

Kanal İstanbul Projesi'ne tepkisini sürdüren ve projeyi bir 'ihanet' olarak tanımlayan İBB Başkanı İmamoğlu, Twitter'dan bu kez videolu paylaşım yaptı: Türkiye'yi zor durumda bırakmak isteyen güçlerin oyunlarına açık hale geleceğiz. Kendi kazdığımız kanala kendimiz düşeceğiz.

Kanal İstanbul Projesi'ne tepkisini sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter'dan videolu paylaşım yaptı, "Kanal İstanbul'a kimin ihtiyacı var? Şehrimizin ve ülkemizin geleceğini ipotek altına almak isteyen, stratejik olarak zorda kalmamızdan menfaati olan bir avuç insanın ihtiyacı var" dedi.

"OYUNLARA AÇIK HALE GELECEĞİZ"

İmamoğlu'nun paylaştığı videoda, "Türkiye'yi zor durumda bırakmak isteyen güçlerin oyunlarına açık hale geleceğiz. Kendi kazdığımız kanala kendimiz düşeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

"Kanal İstanbul bazları için inanılmaz bir proje. Mesela dünyanın en yüksek faiz oranıyla Türkiye’ye borç veren yabancı finans çevreleri ve onların yerli ortakları için" diye başlayan videoda şunlar kaydedildi:

"BİZLER ÖDEYECEĞİZ, ÇOCUKLARIMIZ ÖDEYECEK"

"Onlar Kanal İstanbul’un iç finansmanla yapılamayacağını bildikleri için yine en ağır koşulları dayatacaklar. Her dakika artan döviz borçlarını ve onların çılgın faizlerini vergilerimizle bizler ödeyeceğiz, çocuklarımız ödeyecek.

Üstelik Kanal İstanbul yüzünden Montrö Sözleşmesiyle elde ettiğimiz yetkileri kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacağız. Boğazlar üzerindeki haklarımızı sınırlandırmak, Türkiye’yi zor durumda bırakmak isteyen güçlerin oyunlarına açık hale geleceğiz. Kendi kazdığımız kanala kendimiz düşeceğiz. Onun için diyoruz. Başka seçenek yok. Ya Kanal Ya İstanbul."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN