Çin Vuhan'a savaş açtı, 5 gün içinde 'virüs hastanesi' inşa edilecek

Çin Vuhan'a savaş açtı, 5 gün içinde 'virüs hastanesi' inşa edilecek

Çin'de 25 kişinin ölümüne neden olan ve 'Vuhan virüsü' olarak da adlandırılan yeni tip koronavirüsü taşıyan hastaları tedavi etmek için bin yataklı 'virüs hastanesi' inşa edilmeye başlandı. 5 gün içinde inşası tamamlanacak hastane daha sonra imha edilecek.

Çin'de 25 kişinin ölümüne neden olan ve 'Vuhan virüsü' olarak da adlandırılan yeni tip koronavirüsü taşıyan hastaları tedavi etmek için bin yataklı 'virüs hastanesi' inşa edecek.

Çin medyasında yer alan haberlere göre, koronavirüsten etkilenen kişileri tedavi etmek için bin yataklı hastane kuruluyor.

5 GÜNDE YAPILACAK 

Perşembe günü başlayan inşa çalışmalarının pazartesi gününe kadar bitirilmesi planlanıyor.

Bin yataklı yapılması planlanan prefabrik hastane virüs krizinin sona ermesinin ardından imha edilecek.

Devlet televizyonunda yayınlanan görüntüler çamurlu şantiyede çalışan düzinelerce iş makinesi olduğunu gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Ortaya çıktığı yerden dolayı 'Vuhan virüsü' diye de adlandırılan yeni koronavirüs yurt dışına seyahat eden yolcular aracılığıyla Çin sınırlarını aşmıştı.

Virüse, Çin dışında ABD, Japonya, Singapur, Güney Kore, Tayland, Suudi Arabistan, Vietnam ve Tayvan'da da rastlanmıştı.

Çin'de Ulusal Sağlık Komisyonu, ülke geneline yayılmaya başlayan koronavirüsten etkilenenlerin sayısının, 177'sinin durumu ağır olmak üzere, 830'a yükseldiğini bildirmişti.

Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin 24'ünün Vuhan kentinin bulunduğu Hubey, 1 kişinin ise Hıbey eyaletinden olduğu belirtilmişti.

Hubey eyaletinde Vuhan dışında Huanggang, Icou, Şienning kentleriyle ilçe büyüklüğündeki Çıbi, Şientao, Cıciang, Çienciang kentlerinde metro, otobüs ve feribot seferleri geçici olarak durdurulmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN