Çin yönetimi Doğu Türkistan'da bir camiyi daha yıktı

Çin yönetimi Doğu Türkistan'da bir camiyi daha yıktı

Çin, daha önce uydu görüntülerine de yansıyan yüzlerce cami ve kutsal mekan yıkımına bir yenisini daha ekledi. Pekin yönetimi, Doğu Türkistan'ın Hoten kentinde bir camiyi yıktı.

Doğu Türkistan bölgesindeki uygulamaları ile dünya kamuoyunun tepkisini çeken Çin, Hotan kentindeki bir camiyi daha yıktı. 

Çin yönetimi daha önce de, 2016-2018 yılları arasında Doğu Türkistan'da en az 31 cami ve 2 türbenin yıkımını gerçekleştirmişti.

DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ CAMİ YIKIMLARI UYDU GÖRÜNTÜLERİNDE

Aralarında İmam Asım Türbesi'nin de bulunduğu 91 ibadet yeri ve diğer dini mekanın eski ve yeni uydu görüntüleri incelendi. Gazeteye göre, bu süre içinde 31 camide ve 2 türbede ciddi hasar tespit edildi. 15 caminin ve 2 türbenin buldozerle tamamen yıkıldığı belirtiliyor. Diğer camilerin de kulübelerinin, kubbelerinin ve minarelerinin yıkıldığı görüldü.

19-05/07/1170-1557232431.jpg

Bölge sakinlerinin ifadeleri doğrultusunda yapılan incelemede kubbesi ve minaresi olmayan dokuz caminin daha yıkıldığı anlaşıldı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN