İnce'den Bahçeli'ye TTB tepkisi: Memleketin akıllı evlatlarının üzerinden elini çek

İnce'den Bahçeli'ye TTB tepkisi: Memleketin akıllı evlatlarının üzerinden elini çek

MHP lideri Bahçeli'nin iki kez yaptığı 'Türk Tabipleri Birliği kapatılsın' çağrısına bir tepki de Muharrem İnce'den geldi: Sayın Bahçeli, doktorlar bu memleketin akıllı evlatlarıdır. Memleketin akıllı evlatlarının üzerinden elini çek. 'Onlar biz ölmeyelim' diye ölüyorlar.

Eski CHP milletvekili Muharrem İnce, 'Memleket Hareketi' gezileri kapsamında Karadeniz turuna başladı.

İnce, gittiği Artvin'in Borçka ilçesinde vatandaşlar tarafından karşılandı. İnce, beraberinde eşi Ülkü İnce ve hareketin kurucuları arasında yer alan bazı isimlerle ilçede dolaşarak vatandaşları da selamladı.

Memleketin sorunlarını yerinde görüp çözüm önerileri üretmeyi istediklerini kaydeden İnce, “Dışarıdan gelen memurlara karşı Borçkalıların olağanüstü bir misafirperverliği vardı. Sadece bizim sıkıntımız aldığımız maaşla ilgiliydi. Tek maaşla hatırlıyorum bilet parası bulamadığımı. Anneme telefon açtım ‘bana yol parası gönder bilet parası bulamıyorum’ diye. Şubat tatiline öyle gittiğimi hatırlıyorum. Tekrar 34 yıl sonra burada memleket hareketinin kurucuları ile birlikte dolaşıyoruz.

"MEMLEKETİM SORUNLARINI YERİNDE GÖRMEK İSTİYORUZ"

Memleketin sorunlarını yerinde görmek istiyoruz. Çözüm önerileri üretmek istiyoruz. Biliyorsunuz Türkiye’nin en yoksul bölgelerinden birisi burası. Doğu Karadeniz, Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane… Türkiye’de açlık sınırı 2 bin 300 lira. Ama bu bölgede kişi başına gelir ortalama 2 bin 237 lira. İşte Türkiye’yi Bu derin yoksulluktan kurtarmak için, Türkiye’yi başı dik onurlu bir ülke yapmak için yollardayız" diye konuştu.

BAHÇELİ'YE TTB TEPKİSİ

Bahçeli'nin Türk Tabipleri Birliği'nin kapatılmasına yönelik çağrısına ilişkin konuşan İnce, şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli, doktorlar bu memleketin akıllı evlatlarıdır. Memleketin akıllı evlatlarının üzerinden elini çek. Onlar biz ölmeyelim diye ölüyorlar. Onlar çoluk çocuğunu evde bırakıp bizi iyileştirmek, bizi yaşatmak için ölüyorlar. Tıp fakültesine yüksek topuklu, arkasına basılmış ayakkabı ile girilmez. Tıp fakültesine yüksek puanlı sınav belgesi ile girilir. Sayın Bahçeli bu memleketin akıllı çocuklarını daha fazla üzme."

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter'dan Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 'Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz' eylemini 'haince' diye nitelendirmiş ve TTB'nin kapatılması, yöneticileri hakkında da adli işlem yapılması çağrısında bulunmuştu.

Bunun çağrının ardından TTB'nin sosyal medya hesabından Bahçeli'ye tepki gösterilmiş, yapılan açıklamada "İyi ki TTB var. Ama daha da önemlisi; İyi ki bu ülkede iyi hekimlik değerlerinin, halkın sağlık hakkının ve mesleki - etik dayanışmanın önemini bilen milyonlar var...Biz hekimiz, Biz Türk Tabipler Birliği'yiz. Tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrates'ten, Bergama'lı Galenos'tan bu yana burada, bu topraklardayız. Bu topraklarda binlerce yıldır 'iyi hekimlik' yaptık, yapıyoruz ve yapacağız" ifadeleri kullanılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN