İnce'den Kaftancıoğlu'na 'Atatürk' tepkisi: Kimin haddine Mustafa Kemal demek

İnce'den Kaftancıoğlu'na 'Atatürk' tepkisi: Kimin haddine Mustafa Kemal demek

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren eski CHP milletvekili Muharrem İnce 'Mustafa Kemal, ön addır. Atatürk soyadıdır. Kimin haddine Mustafa Kemal demek. Soyadını söylemeye mecbursun' dedi.

Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, Eskişehir'i ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

Sivas'tan başlattığı 'Bin Günde Memleket Hareketi' programı kapsamında kente gelen İnce, Porsuk Çayı kenarındaki esnaflarla sohbet etti.

İnce, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Memleket Hareketi' olarak başladığı yolculuğa Eskişehir'den sonra Karadeniz turu ile devam edeceğini söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili açıklamalarını da değerlendiren İnce, şöyle konuştu:

"CAHİLLİKTEN ÖTE BİR ŞEY OLUR"

"Benim adım Muharrem İnce. Benden küçük biri bana 'Muharrem' diyebilir mi, diyemez. Çünkü babası yaşındayım. Muharrem benim ön adım. Bir soyadım var. Benden bahsederken Muharrem İnce diyebilirsin, Muharrem Amca diyebilirsin, Muharrem Bey diyebilirsin. Mustafa Kemal, ön addır.

Atatürk soyadıdır. Kimin haddine Mustafa Kemal demek. Soyadını söylemeye mecbursun. Muharrem İnce'ye bile Muharrem diyemezken, Mustafa Kemal Atatürk'e Mustafa Kemal demek kimin haddine. Bu ülkenin kurucusunun adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Kimse bu lafları etmemelidir, edemez. Ederse, cahillikten öte bir şey olur."

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yaptığı bir açıklamasında "Ben 'Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim" ifadelerini kullanmış, bunun üzerine Kaftancıoğlu'nun sözlerine bazı CHP'liler tepki göstermişti.

Gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Kaftancıoğlu "Kişilerin kavramların kategorize edilerek ayrışmanın bir unsuru yapılmasını doğru bulmadığımı ve alışkanlığım gereği bu şekilde kullanıyor olduğumu ve kendimi yakın hissettiğimi ifade ettim" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN