İnsan kaçakçıları fiyatlarda indirim yaptı

İnsan kaçakçıları fiyatlarda indirim yaptı

Türkiye'nin mültecileri durdurmama kararı almasının ardından binlerce göçmen sınıra dayandı. Bölgedeki insan kaçakçıları fiyatlarda indirim yaptıklarını söyleyerek, "Ben parasında değilim. Bunlar buradan gitsinler, Türkiye'nin ekonomik durumu düzelsin benim için başka bir şeye gerek yok" dediler.

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen alçak saldırıda 34 askerimizin şehit olmasının ardından Türkiye'nin Avrupa'ya gitmek isteyen sığınmacıları durdurmama kararı almasıyla on binlerce sığınmacı Yunanistan sınırına akın etti. Yunanistan güvenlik güçlerinin sert tutumu karşısında sığınmacılar, sınırı geçebilmek için insan kaçakçılarına yöneldi. Euronews'in haberine göre, kaçakçılar, indirime gittiklerini belirttiler.

"GÖREV GİBİ GÖRÜYORUM"

Edirne'de Meriç Nehri'nin kenarında bekleyen Semih isimli kaçakçı, "Göçmenlerin buraya gelip Yunanistan'a geçme durumu oldu. Türkiye tarafından bir serbestlik var. Daha önce adam başı 200, 300 dolara geçiriyorduk karşı tarafa. Şimdi Türk parası ile 100 liraya geçiriyoruz. Görev gibi görüyorum. Ben parasında değilim. Bunlar buradan gitsinler, Türkiye'nin ekonomik durumu düzelsin benim için başka bir şeye gerek yok" diye konuştu.

"HER AKŞAM BİNLERCE İNSAN GEÇİRİYORUZ"

Kaçakçı Cevat ise, "Şu anda göçmenler devamlı geliyor. Binlerce kişi.. Sayısı bile belli değil. Her akşam sabaha karşı binlerce insan geçiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konularda şey yaptı, izin verdi. Bunların (göçmenler) buradan gitmesi için. Ama Yunanistan tarafında sıkıntı yaşıyoruz. Az önce karşı tarafta Yunan askerleri bize silah çektiler" sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN