Instagram Reels nedir ve nasıl kullanılır? TikTok benzeri Instagram Reels kullanıma açıldı

Instagram Reels nedir ve nasıl kullanılır? TikTok benzeri Instagram Reels kullanıma açıldı

ABD merkezli sosyal paylaşım sitesi Instagram, TikTok benzeri özellikleri barındıran 'Reels' özelliği ile kullanıcıların eğlenceli dakikalar geçirmesini hedefliyor. Peki, 'Instagram Reels neler sunuyor?' Instagram Reels adı verilen özellik, kullanıcılara 15 saniyelik görüntü çekip montajlama ve görsel efekt ekleme imkanı tanıyacak. Videolar, Reels isimli kısımda ya da Hikayeler bölümünde takipçilerle paylaşılabilecek. İşte detaylar...

'Instagram Reels nedir?', 'Instagram reels özelliği nasıl kullanılır?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. En çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi Instagram'ın geçtiğimiz haftalarda global erişime açmaya başladığı TikTok benzeri Reels video düzenleme aracı Türkiye'de de kullanıma sunuldu. Ülkemizde geniş kesimlerce kullanılan video paylaşım sitesi TikTok'un özelliklerini barındıran Instagram Reels'ın ilgi görüp görmeyeceği merak ediliyor. Zira daha önce Instagram'ın DM olarak kısaltılan mesajlaşma uygulaması yeterli ilgiyi görmediği için yayından kaldırılmış, DM özelliği Instagram'ın ana uygulamasının içindeki entegre haliyle kullanılmaya devam edilmişti. Detaylar haberimizde...

INSTAGRAM REELS NEDİR?

TikTok'un 1 milyardan fazla kullanıcıya ulaşarak yeni bir akımı başlatması sonrasında rakipleri de benzer sistemleri test etmeye başlamıştı. Instagram kendi Reels özelliğini kullanıma sundu.

Instagram Reels uygulama içerisinde bir video düzenleme aracı ve 15 saniyelik müzikli videolar hazırlamanızı veya videolarınıza müzikler eklemenizi sağlıyor. Sonrasında bunları Hikayeler ve Keşfet kısmına yükleyebiliyorsunuz. Bu kısımlarda Reels için özel listeler yer alıyor.

INSTAGRAM REELS NASIL KULLANILIR?

Instagram Reels için platform telif hakkı doğurmayacak bir müzik listesi hazırlamış durumda. Zamanlayıcı ile kullanıcılar eller serbest videolar çekebiliyor ve iki klibi birleştirmek isteyenler için de nesne hizalama yapılabiliyor.

Instagram Reels ülkemizde de kullanıma sunulmuş durumda. Keşfet kısmına giderek hazırlanmış listelere göz atabilirsiniz. Henüz ilk dönemi olduğu için çok fazla parlak fikir görmek mümkün olmayabilir ancak zamanla fazla sayıda kullanıcı bu konsepte ilgi gösterecektir. Instagram Reels özelliğinin TikTok karşısında neler yapacağı merak konusu.

INSTAGRAM REELS iPHONE İNDİR

INSTAGRAM REELS ANDROID İNDİR

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN