Instagram’a pişman oldum özelliği: Silinen fotoğrafları 30 günde geri yükleyebilirsiniz

Instagram’a pişman oldum özelliği: Silinen fotoğrafları 30 günde geri yükleyebilirsiniz

Instagram'a getirilen yeni özellik ile sildiğiniz fakat sonradan pişman olduğunuz fotoğrafları geri yükleyebileceksiniz. 'Yakın zaman önce silinenler' özelliği ile Instagram sizi sadece hack saldırısından değil sizden de koruyacak.

Instagram’a getirilen yeni özellik ile bir an sinirlenip sildiğiniz fotoğrafları geri yükleyebileceksiniz. “Yakın zaman önce silinenler” özelliği ile Instagram'da sinirle ve ya başka nedenler ile sildiğiniz fotoğraflarınızı 30 günlük pişmanlık süresini kullanarak geri yükleyebileceksiniz. Instagram 'Yakın zaman önce silinenler' özelliği ile tüm paylaşımlarınızı 30 gün boyunca sunucularınızda saklayacak.

SADECE HACKERLARDAN DEĞİL SİZİ SİZDEN DE KORUYACAK

Instagram’a çeşitli nedenlerle silinmiş gönderilerinizi 30 gün süre içinde geri yükleyebilmenizi sağlayan bir özellik geldi. Bir sinirle silinen ya da hack saldırısı gibi nedenlerle kaybolan gönderilen böylelikle kurtulabilecek. Instagram, siz silseniz dahi tüm paylaşımlarını 30 gün boyunca sunucularında saklayacak ve istediğiniz takdirde geri yükleyebileceksiniz.

instagram.jpg

BUGÜNDEN İTİBAREN KULLANABİLİRSİNİZ

Silinen fotoğraflarınızı, videolarınızı, gönderilerinizi kurtarabilmenizi sağlayan özellik bugün itibari ile kullanıma girdi

24 saat boyunca görünür olan Hikaye paylaşımları, silindikten sonra kalıcı olarak gitmeden önce 30 gün yerine 24 saat boyunca klasörde kalacak. Paylaştığınızda silmeden 24 saat boyunca yayında kalan hikayeleriniz ardından arşivde yer almaya devam edecek.

Son güncellemeyle gelen özelliğe, Ayarlar > Hesap > Son Silinmiş’e tıklayarak ulaşılabilecek.

HACK SALDIRILARI İÇİN GELİŞTİRİLDİ

Instagram’dan yapılan açıklamaya göre bu özelliğin arkasında özellikle hack saldırıları yer alıyor. Birçok büyük hesap ele geçirildiği zaman içerikleri siliniyor. Bu özellik ile paylaşılan tüm içerikleri en azından 30 gün için garanti altına alan firma, bu sayede beğeni topluyor. Bu özellik elbette yanlışlıkla yapılan silinme ya da silme işleminden pişmanlık duyulduğu durumlar için de faydalı duruyor. 

instagrama-silinen-fotograflari.jpg

WEBDE YENİ TASARIMI İLE DE GÜNDEM OLMUŞTU

Instagram, mobil uygulama odaklı bir platform olsa da son dönemde web sürümüne de önem vermeye başlamış durumda. Mobil uygulamadaki pek çok popüler özelliği web sürüme de getiren Instagram, şimdi de webde yeni bir Hikayeler tasarımı test etmeye başlamış durumda.

Instagram web sürümünün mevcut Hikayeler tasarımında bir hikayeye tıkladığınızda koyu gri bir arka plan eşliğinde ilgili hikayeyi görüntülüyorsunuz. Instagram web sürümünün yeni Hikayeler tasarımında ise ilgili hikaye yine ortada ana içerik olarak kalmaya devam ederken bu hikayenin sağında ve solunda önceki ve sonraki hikayeleri de görüntüleyebiliyorsunuz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN