İntihal yüzünden bakanlığını kaybetti, yeniden doktora tezi yazdı

İntihal yüzünden bakanlığını kaybetti, yeniden doktora tezi yazdı

İntihal yaptığı için bakanlığı ve doktorasını kaybeden Almanya’nın eski Savunma Bakanı Karl Theodor zu Guttenberg, yeniden bir doktora tezi yazdı. Guttenberg’in hazırladığı doktora tezi yaklaşık üç bin kez indirildi.

MİKDAT KARAALİOĞLU | ALMANYA

Yazdığı doktora tezinin intihal olduğu ortaya çıkmasıyla 2011 yılında Alman Savunma Bakanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalan Karl Theodor zu Guttenberg, yeniden bir doktora tezi hazırladı. Bakanlığı döneminde popülaritesi bir hayli yüksek olan ve adı Almanya başbakanlığı için bile geçen Guttenber intihal skandalı sonrasında siyasetten çekilmişti.

Bild gazetesine yer alana habere göre Guttenberg, İngiltere’deki Sauthampton Üniversitesi’ne bağlı Southamtpon Bussien School’da kendisine felsefe doktoru ünvanı kazandıracak bir tez sundu. Tezin konusu ise 'Muhabir Bankaların Tarihi ve Geleceği.'

ÜÇ BİN KEZ İNDİRİLDİ

Guttenberg’in hazırladığı doktora tezi yaklaşık üç bin kez indirildi. Plagiyat avcısı olarak bilinen yazılımlarla kontrol edildi. Bu kez doktora tezinde intihal tespit edilemedi. Guttenberg 448 sayfadan oluşan doktora tezinde 7 farklı arşivde araştırmalar yaptı. Tez için 91 birinci el kaynak ile kitap ve makalelerden oluşan 530 ikincil kaynaklar kullandığını yazdı.

Guttenberg’in intihal ihtimaline karşı bu kez dikkatli davrandığı ve iyi bir tez hazırladığı bildiriliyor. Tezin sonunda kullanılan şu ifade de dikkat çekiyor:

“Eğer tarihi bilirseniz, şimdiki zamanda yönünüzü bulur ve geleceği hazırlarsınız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN