iPhone 12 fiyatı ne kadar? İşte Apple’ın yeni amiral gemisinin özellikleri

iPhone 12, ABD'nin California eyaletindeki Apple Park'ta düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. İşte, etkinlik davetiyesinde ‘Hi, Speed’ vurgusunun yapıldığı Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone 12’nin fiyatı ve özellikleri…

Teknoloji devi Apple, her yıl Eylül ayında tanıtımını yaptığı yeni iPhone modelini koronavirüs nedeniyle bu yıl 13 Ekim’e ertelemişti. Apple’ın yeni amiral gemisi, düzenlenen lansmanla tanıtıldı. Peki, iPhone 12’ni fiyatı ne kadar? Türkiye’ye ne zaman gelecek? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde…

İPHONE 12 FİYATI NE KADAR?

Apple Park’ta gerçekleşen etkinliğin ardından, cihazların özellikleri belli olurken, ilk model iPhone 12, 799 dolar, iPhone 12 mini modeli ise 699 dolar başlangıç fiyatıyla satışa çıktı. 

iPhone 12 Pro modeli 999 dolar, iPhone 12 Pro Max’ ise 1099 dolar başlangıç fiyatıyla satışa çıktı.

iphone-12-ne-kadar.jpeg

iPhone 12’nin tanıtılmasının ardında, Apple’ın resmi sitesinde yer alan iPhone SE 399, iPhone XR 499, iPhone 11 599 dolardan satılmaya başlandı. 

ÖZELLİKLERİ

iPhone 12, 5 farklı renk seçeneği ile satışa sunulacak. Beyaz, siyah, yeşil, mavi ve kırmızı renklerde satılacak olan yeni modelin, ekranı OLED özellikli 6.1 inç büyüklüğünde. 

Arka tarafında 2 adet 12 MP kamera bulunan iPhone 12, A14 Bionic chipe sahip. 256 GB, 128 GB, 64 GB, depolama seçeneği bulunan yeni model aynı zamanda 4GB RAM’e sahip.

iphone-12-ne-kadarr-001.jpeg

iPhone 12’nin kullanıcıları en çok mutlu eden özelliği ise, Corning ve Ceramic Shield’in birlikte geliştirdikleri sağlam camı. Özel bir teknoloji üretilen bu cam düşmelere karşı 4 kat fazla dayanıklılık sağlıyor. 

5G OLACAK

iPhone 12biindiği üzere piyasadaki rakiplerinden (Google, Motorola, Samsung, Huawei, LG) 5G konusunda geride kalıyordu. Ancak, Apple’ın CEO’su Tim Cook’un yaptığı açıklamaya göre, iPhone 12 modellerinde 5G teknolojisi yer alacak.

Türkiye'de kullanımda olmasa da birçok akıllı telefon artık cüzdan yerine de geçiyor.

akilli-cuzdan.jpg

Bundan sonra sehpa üzerinde duran birçok radyoya retro bir süs gözüyle bakılıyor. Çünkü radyoyu cebimize getiren onlarca uygulama seneler boyunca sanal marketlerde kullanıcıyı bekliyor.

radyo.jpg

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN